USA's vicejustitsminister trækker sig

Rod Rosenstein forlader som ventet sin stilling som nummer to i det amerikanske justitsministerium.

osenstein har før sagt, at han ville ville trække sig, når Mueller havde afsluttet sin undersøgelse, hvilket skete i marts. (Foto: Chip SOmodevilla © Scanpix)

USA's vicejustitsminister, Rod Rosenstein, har i et brev til præsident Donald Trump formelt opsagt sin stilling.

Det skriver Reuters.

I februar citerede CNN anonyme kilder for, at Rosenstein snart ville forlade jobbet som nummer to i justitsministeriet.

Rod Rosenstein blev udpeget til posten af præsident Donald Trump i januar 2017.

Han kom i fokus, da daværende justitsminister Jeff Sessions erklærede sig selv inhabil i Rusland-undersøgelsen.

Det var derfor Rod Rosenstein, der udnævnte tidligere FBI-chef Robert Mueller som særlig anklager med ansvar for selv samme undersøgelse.

Valget af Robert Mueller som særlig undersøger gjorde Rosenstein til et hyppigt mål for kritik fra republikanske politikere og vrede tweets fra Donald Trump, der omtalte undersøgelsen som en "heksejagt".

Ikke siddet sikkert på posten

Rosenstein har før sagt, at han ville ville trække sig, når Mueller havde afsluttet sin undersøgelse, hvilket skete i marts.

Desuden har justitsminister William Barr, der blev udpeget i februar, gjort det klart, at han foretrækker en anden på posten som næstøverst i ministeriet.

Det har flere gange været rygtet, at Rosenstein var på vej ud. Blandt andet i september, da New York Times skrev, at Rosenstein angiveligt havde bedt nogle ministre og embedsmænd i Det Hvide Hus om at lave lydoptagelser, der kunne påvise den kaotiske arbejdsgang under Trumps ledelse.

Ifølge New York Times skulle lydoptagelserne bruges, hvis regeringen og Kongressen besluttede sig for at forsøge at afsætte præsidenten med henvisning til hans mentale tilstand.

Rod Rosenstein har sidste arbejdsdag i ministeriet den 11. maj.

/ritzau/DR Nyheder

Facebook
Twitter