Tema Nordkoreas missiltrussel

USA’s vicepræsident: Nordkoreas missilaffyring er en provokation

Under sit besøg i Sydkorea har Mike Pence kommenteret den forfejlede missilaffyring.

Her kan du se Mike Pence tale til amerikanske militærfolk i Sydkoreas hovedstad, Seoul.

Nordkoreas forfejlede missilaffyring tidligt i morges er ifølge USA’s vicepræsident, Mike Pence, en provokation.

Det siger han under sit officielle besøg i Sydkorea, hvor han blandt andet talte til amerikanske militærfolk i landets hovedstad, Seoul. Det skriver ABC News.

- Denne morgens provokation fra norden er blot den seneste påmindelse om de risici, enhver af jer står over for hver eneste dag i forsvaret for frihed og Sydkoreas folk samt forsvaret for USA i denne del af verden, lød det fra Mike Pence.

Vicepræsidenten blev inden ankomsten til Sydkorea briefet om Nordkoreas missilaffyring og diskuterede det med præsident Donald Trump.

Ifølge USA’s forsvarsminister, James Mattis, har Donald Trump ingen yderligere kommentarer til affyringen.

Tidligere på ugen skrev han på Twitter, at han havde tiltro til, at Kina ville tage sig af Nordkorea. Hvis ikke Kina vil påtage sig opgaven, gør USA, tilføjede han.

Sydkorea fordømmer

Fra Nordkoreas naboer i Sydkorea er der ligeledes fordømmelse af missilaffyringen, som har fået landets myndigheder til at indkalde til et møde med det nationale sikkerhedsråd:

- Vores regering fordømmer denne alvorlige trussel mod den koreanske halvø og det internationale samfund generelt, lyder det ifølge CNN i en meddelelse fra Sydkoreas udenrigsministerium.

Meddelelsen fortsætter med en trussel om, at det vil medføre alvorlige konsekvenser, hvis Nordkorea vil udføre nukleare sprængninger.

Ifølge Sydkoreas udenrigsministerium har Nordkoreas missilaffyring overtrådt en erklæring fra FN’s sikkerhedsråd.

Ingen fra Nordkorea har endnu kommenteret missilaffyringen, som er landets femte alene i år.