Utilfreds anklager får lov at føre Pistorius-dom til Højesteret

- Jeg kan ikke sige, at det er usandsynligt, at appelsag vil lykkes ved Højesteret, siger dommer i afgørelse.

Sagen mod Oscar Pistorius (i sort jakkesæt) har været fulgt tæt af verdenspressen, og journalister og fotografer har sværmet om atleten. (Foto: © MUJAHID SAFODIEN, Scanpix)

En domstol i Sydafrika har givet anklagemyndigheden tilladelse til at appellere dommen mod atletikstjernen Oscar Pistorius, som er dømt for uagtsomt manddrab på sin kæreste. Anklagemyndigheden ønsker at se Pistorius dømt for drab.

- Jeg kan ikke sige, at det er usandsynligt, at appelsagen vil lykkes ved Højesteret, sagde dommer Thokozile Masipa, da tilladelsen til appelsagen blev givet onsdag.

Anklagemyndigheden kan dog kun appellere skyldsspørgsmålet, men ikke fængselsstraffens længde.

Troede kæreste var indbrudstyv

Anklagemyndigheden er ikke tilfreds med rettens afgørelse i sagen, hvor den 27-årige benamputerede atletikstjerne blev idømt fem års fængsel for uagtsomt manddrab.

Pistorius har tilstået forbrydelsen, men han har hele tiden hævdet, at han troede, det var en indbrudstyv, han skød gennem døren til sit badeværelse natten til 14. februar sidste år.

Anklagemyndigheden har forsøgt at overbevise dommeren om, at Pistorius er skyldig i overlagt drab. De har sagt, at dommer Thokozile Masipa fejlfortolkede loven, da hun afgjorde, at Pistorius ikke skød Reeva Steenkamp med overlæg.

Pistorius forsvarsadvokater havde modsat sig en appelsag.

/ritzau/Reuters

ARKIVVIDEO Her bliver Pistorius idømt fem års fængsel for skuddrab på kæresten. Klik på play.

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:544621746187a20d588affdb