Uvejr er rykket sydøstpå: Oversvømmelser har ramt Østrig og nye dele af Tyskland

I de kommende dage vil regnvejr ramme i lande som Italien, Kroatien, Serbien og Slovenien, lyder det fra DMI.

Byen Hallein i Østrig er ramt af oversvømmelser efter skybrud lørdag.

Belgien, det vestlige Tyskland, Holland og Luxembourg var nogle af de områder, der i midten af ugen oplevede så kraftige regnskyl, at det resulterede i oversvømmelser og alene i Tyskland førte til flere end 150 dødsfald.

Siden har regnen bevæget sig længere mod sydøst, og derfor har flere steder hen over weekenden stiftet bekendskab med den kraftige regn.

Det er særligt det østlige Tyskland, Tjekkiet samt Østrig, det er gået ud over, forklarer DR's vejrvært Anders Brandt.

- I går tog det til i styrke og ramte det sydøstlige Tyskland og Tjekkiet, hvilket har ført flere oversvømmelser med sig, forklarer Anders Brandt.

Den tyske delstat Sachsen, som ligger godt 2,5 times kørsel syd for Berlin, fik i går flere steder over 100 liter nedbør per kvadratmeter.

Det har medført, at nogle byer ifølge de lokale myndigheder ikke længere er tilgængelige, mens det populære turist- og naturområde Sächsische Schweiz nær Dresden står under vand.

Oversvømmelsesberedskabet i delstaten Sachsen oplyser, at vandstanden i flere af områdets floder er "steget ekstremt", og der forventes "voldsomme oversvømmelser".

Alpeområde oplever store mængder regn

Kigger man mod syd til alperanden og Østrig, er der også her faldet større mængder regn både i går og i nat.

- Det er særligt området Salzburgerland, der er blevet hårdt ramt, vurderer Anders Brandt.

I byen Hallein, som ligger i delstaten Salzburg i Østrig, førte et skybrud i går oversvømmelser med sig.

- Situationen er anspændt. Det er ret dramatisk, fortæller en talsmand for politiet i Hallein til Ritzau.

Der er ingen meldinger om omkomne eller tilskadekomne personer, da indbyggerne var advaret om det.

Her er en gade i den østrigske by Hallein ved at blive renset for vand og mudder søndag den 18. juli. (Foto: Barbara Gindl © Ritzau Scanpix)

Uvejret i Østrig fik i går landets forbundskansler, Sebastian Kurz, til at reagere på Twitter med en hilsen til de mange, der hjælper til.

- Kraftig regn og storm forårsager desværre alvorlige skader mange steder i Østrig. Jeg vil gerne takke alle beredskabstjenester og frivillige, der gør alt for at hjælpe. Vi vil ikke lade de berørte være alene og støtter dem med genopbygningen.

Uvejr på vej til Italien, Kroatien og Balkan

I de kommende timer og dage vil uvejret ramme i lande som Italien, Kroatien, Serbien og Slovenien, lyder det fra DMI.

- Hele Italien har tordenbyger, som giver kraftig regn, så her forventer man en del regn i dag, hvilket man også gør i blandt andet Slovenien samt i Kroatien, hvor det ser værst ud, siger Marianne Patzer, der er vagtchef hos DMI.

Selv om det stadig drejer sig om en del nedbør, så vil der ikke være tale om de samme mængder, som vi så i Tyskland og Belgien, vurderer hun.

- Men det er stadig noget, man går ud og varsler om fra de europæiske varslingscentre, så det er ikke noget, man bare skal ignorere, siger Marianne Patzer.

Byger er ikke usædvanligt om sommeren

Hvis du er på ferie sydpå i øjeblikket og er i tvivl om, hvorvidt destinationen er sikker, anbefaler Marianne Patzer, at man holder øje med nyhederne og de officielle myndigheder i området.

- Hvis der ikke bliver advaret om noget, vil jeg ikke være bekymret. Man skal huske, at det ikke er usædvanligt, at der kommer byger om sommeren, forklarer hun.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk