Våbenhvile mellem Israel og Islamisk Jihad brudt efter få timer

Missiler sendt ind over Israel fra Gaza på trods af at begge parter tidligere bekræftede en våbenhvile.

Ifølge sundhedsministeriet i Gaza, som styres af den militante Hamas-bevægelse, har angrebene kostet mindst 32 livet og såret 63. (Foto: Ibraheem Abu Mustafa © Scanpix)

Våbenhvilen mellem Israels militær og den militante gruppe Islamisk Jihad tyder var kortvarig.

Efter at talspersoner på begge sider tidligt i morges bekræftede, at en våbenhvile var indgået, er en fem missiler nu til formiddag blevet sendt afsted mod Israel fra Gaza. Det skriver nyhedsbureauet AP.

Meldingerne i morges gik ellers på, at en våbenhvile tilsyneladende var indgået. Det oplyste en talsperson fra det israelske militær til nyhedsbureauet AP. Samtidig bekræftede en talsperson fra den militante palæstinensiske milits Islamisk Jihad våbenhvilen overfor BBC.

Ifølge sundhedsministeriet i Gaza, som styres af den militante Hamas-bevægelse, har angrebene de seneste dage kostet mindst 32 livet og såret 63.

FN: Mellemøsten har ikke brug for flere krige

Ifølge FN's udsending i Mellemøsten, Nickolay Mladenov, har FN sammen med Egypten arbejdet for at sikre, at angrebene i Gazastriben ikke skulle udvikle sig til decideret krig.

- De kommende timer og dage bliver altafgørende. Alle parter må vise tilbageholdenhed og gøre deres for at undgå blodsudgydelser. Mellemøsten har ikke brug for flere krige, skriver han blandt andet på Twitter.

Ifølge nyhedsbureaet Reuters er en enkelt raket blevet set i luften i morges, men ellers skulle roen for øjeblikket have sænket sig over Gaza.

Forsvarssystem har beskyttet Israel

Israelske styrker dræbte natten til tirsdag en leder fra den militante gruppe Islamisk Jihad og hans kone.

Det fik palæstinensiske militante til at affyre flere end 300 raketter mod Israel, hvor civile flere steder måtte søge i sikkerhed.

Ud af de over 300 missiler er 90 procent af dem blevet nedskudt af Israels forsvarssystem, Iron Dome, skriver den israelske avis Haaretz.

Det mobile forsvarssystem er designet til at opfange raketter og granater i luften.

Her kan du se det i aktion:

Opdateret med detaljer om den brudte våbenhvile.