Clinton havde lyst til at mure sig inde efter nederlag

Det er ikke nemt at være her i aften, sagde Hillary Clinton ved første optræden siden valget.

Hillary Clinton nævnte ikke Donald Trump i sin tale, men sagde efter nederlaget, at han skal have en chance for at bevise sit værd. (Foto: Chip SOmodevilla © Scanpix)

- Jeg indrømmer, at det ikke var det nemmeste for mig at komme her i aften.

Det var Hillary Clintons ord, da hun i aftes amerikansk tid havde sin første offentlige optræden siden nederlagstalen i sidste uge.

Og den demokratiske politiker har endnu ikke rystet valgets udfald af sig.

- Der har været nogle gange den seneste uge, hvor det eneste jeg havde lyst til, var at krølle mig sammen med en god bog eller vores hund og aldrig forlade huset, lød det var Clinton.

Hun holdt tale ved et velgørenhedsarrangement i Washington for udsatte børn, skriver Washington Post.

Siden præsidentvalget har Clinton holdt lav profil. Men i går var hun helt åben omkring sin store skuffelse over Donald Trumps valgsejr.

- Jeg ved, at mange af jer er dybt skuffede over valgresultatet. Det er jeg også - mere end jeg nogensinde kan udtrykke, sagde Clinton.

20. januar bliver Donald Trump indsat som USA's 45. præsident. Et resultat som hverken Clinton-lejren eller meningsmålinger havde forudset.

- Jeg ved, at det her ikke er nemt. Jeg ved, at folk de seneste par uger har spurgt sig selv, om USA er det land, vi troede. Splittelserne blotlagt af valget er dybe, men vær sød at lytte til mig; USA er det værd. Vores børn er det værd. Tro på vores land. Kæmp for vores værdier og giv aldrig nogensinde op, sagde Clinton.