Clinton i nederlagstale: Jeg håber, at Donald Trump bliver en succesfuld præsident for alle amerikanere

Hillary Clinton har talt for første gang siden gårsdagens valgnederlag til Donald Trump.

Efter mere end en times forsinkelse gik Hillary Clinton på talerstolen for første gang, siden det stod klart, at hun tabte præsidentvalget til Donald Trump.

- Tak fordi I er her, jeg elsker jer alle, sagde Hillary Clinton og fortsatte:

- Jeg føler taknemmelighed over den her kampagne. At være jeres kandidat er et af de største øjeblikke i mit liv.

Hun opfordrede amerikanerne til at stå sammen om den ny præsident, Donald Trump, selvom landet er splittet i øjeblikket.

- Jeg håber, at Donald Trump bliver en succesfuld præsident for alle amerikanere. Lige nu er det er smertefuldt, og det vil det være i lang tid. Vi har set, at USA er mere splittet, end vi troede. Men jeg tror på vores land, og vi må acceptere Trump og hylde vores demokratiske system, sagde Clinton og opfordrede befolkningen til at stå sammen om den nye præsident.

- Vi skal møde Trump med et åbent sind og give ham en chance for at lede.

Inden Hillary Clinton kom på scenen, var det hendes vicepræsidentkandidat, Tim Kaine, der holdt tale. Han takkede Hillary Clinton for valgkampen og kom med en slet skjult stikpille til Donald Trump.

- Ingen tvivlede på, at Hillary Clinton ville acceptere resultatet af valget, sagde Kaine, hvilket kan være en hentydning til Trump, der forud for valgdagen ikke ville love, at han ville acceptere valgresultatet, hvis han tabte.

Clinton holdt sin tale på The New Yorker Hotel i New York, hvor hendes kampagnestab og vigtigste støtter var samlet.

Hør hendes opfordring til kvinder og små piger i videoen i toppen af artiklen.