Kvinder anklager Trump: 'Hans hænder var alle vegne'

Tidligere skønhedskonkurrencedeltagere anklager Trump for bevidst at vade ind i deres omklædningsrum.

Den republikanske præsidentkandidat Donald Trump, som her ses ved et kampagneevent i Florida, har undskyldt sine sexistiske kommentarer fra 2005, som nu volder ham store problemer. (Foto: Mike Segar © Scanpix)

Den republikanske præsidentkandidat Donald Trump befinder sig midt i et stormvejr, efter en sexistisk samtale fra 2005 om at befamle kvinder er blevet lækket. Her siger Trump blandt andet, at han bare begynder at kysse på kvinder og tager dem i skridtet.

Efterfølgende er to kvinder stået frem i New York Times med anklager om, at han angiveligt skulle have forulempet dem.

Den ene er den nu 74-årige Jessica Leeds, der for mere end tre årtier siden sad ved siden af Trump på første klasse i et fly til New York. 45 minutter efter flyet var lettet rettede Trump angiveligt sit armlæn op og begyndte at befamle Jessica Leeds på brysterne og forsøgte også at få hånden op under hendes nederdel.

- Han var ligesom en blæksprutte, forklarer hun til New York Times.

- Hans hænder var alle vegne.

Ifølge Jessica Leeds’ egen forklaring var hun nødt til at rykke ned bagerst i flyet for at undslippe ham. I avisen fortæller en tidligere receptionist i et ejendomsselskab også, hvordan Donald Trump begyndte at kysse hende i en elevator, da hun ville præsentere sig selv.

Donald Trump selv afviser begge anklager over for avisen og skal angiveligt have truet med at sagsøge New York Times, hvis den bragte anklagerne.

- Du er et væmmeligt menneske, skal han angiveligt have sagt til journalisten, der spurgte ind til hændelserne.

New York Times har talt med folk omkring de to kvinder, som bekræfter at have fået beskrevet hændelserne.

Gik ind i omklædingsrum

Fire tidligere deltagere i Miss Teen USA i 1997 fortæller desuden til Buzzfeed, at Donald Trump – som ejede rettighederne til skønhedskonkurrencen frem til 2015 - bare vadede ind i pigernes omklædningsrum, hvor piger ned til 15 år var ved at skifte tøj. 11 andre deltager husker dog ikke episoden.

Ingen af de 15 ud af 51 deltagere, som Buzzfeed har været i kontakt med - anklagede Trump for at sige noget som helst seksuelt eller berøre dem.

Også den britiske avis The Guardian har været i kontakt med en tidligere deltager, der beskriver, at Donald Trump bevidst gik ind i et omklædningsrum, hvor hun selv og en anden Miss USA-deltager var nøgen og i færd med at tage deres tøj på. Trumps talskvinde Hope Hicks har ikke svaret på avisens forespørgsel om en kommentar.

Donald Trump har tidligere været i modvind for angiveligt at have kaldt den tidligere Miss Universe-vinder, Alicia Machado, for en "spisemaskine" og "Miss Piggy", da hun havde taget på efter sejren. (Foto: Danny Moloshok © Scanpix)

Tidligere har både den tidligere Miss New Hampshire, Bridget Sullivan, og Miss Utah, Temple Taggart, stået frem og beskrevet, hvordan han henholdsvis gik gennem omklædningsrum og stirrede på de nøgne deltagere samt kyssede hende direkte på munden.

Begge anklager har Trumps kampagnestab afvist.

Donald Trump har dog selv tidligere fortalt, at han kunne gå ind i deltagernes omklædningsrum, der ellers var forbudt for mænd, fordi han ejede konkurrencerne og skulle sikre sig, at alt var okay, skriver CNN. Udtalelserne faldt i radioprogrammet "The Howard Stern Show" i 2005.

- Du ved, de står der uden tøj på. "Er alle okay?" og du ser de her utroligt smukke kvinder, så jeg slipper lidt af sted med den slags. Men nej, jeg har opført mig meget godt, lød hans egen beskrivelse i 2005.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter