Lægeerklæring gør det ikke alene – der spekuleres stadig i Clintons helbred

Hillary Clinton kommer på hårdt arbejde, nu hvor hun er vendt tilbage til valgkampen efter en sygdomsperiode, siger Stéphanie Surrugue

Den demokratiske præsidentkandidat, Hillary Clinton, har været ude af valgkampe i et par dage grundet sygdom - i mellemtiden er der blevet spekuleret meget over hendes helbredstilstand. (Foto: Brendan SMIALOWSKI © Scanpix)

Efter en mild lungebetændelse er den demokratiske præsidentkandidat i USA, Hillary Clinton, i dag vendt tilbage i valgkampen.

Samtidig har hendes læge i et brev slået fast, at hun er ”rask og egnet til at tjene USA”.

Den melding har dog ikke betydet, at Clintons tre-dage lange sygemelding er glemt.

Det siger DR’s USA-korrespondent, Stéphanie Surrugue.

- Der er stadig skepsis blandt en del amerikanere – særligt Republikanerne – som spørger sig selv, om hun nu også er så frisk, eller om det måske er spil for galleriet, forklarer hun.

I perioden, hvor Clinton har været sygemeldt, har teorierne om hendes helbred floreret alle mulige steder.

- Konspirationsteorierne om Clintons helbred har fået frit løb. Det er ikke kun blevet diskuteret i mærkelige afkroge af internettet, men også på sociale medier og i nyhedsudsendelser. Om hun har Parkinsons, om hun bruger en dobbeltgænger, eller om hun er alien – ja, det er blevet diskuteret, forklarer Stéphanie Surrugue.

Oveni det har også Donald Trumps helbred været i fokus. Tidligere i dag offentliggjorde han nemlig også en lægeerklæring, hvori der stod, at han har et ”fremragende fysisk helbred” trods sin overvægt.

På Demokraternes side er der lettelse over, at Hillary Clinton nu er frisk til igen at føre valgkamp. Donald Trump ser ifølge Stéphanie Surrugue nemlig ud til at hale ind på Clinton, og derfor får hun nu travlt.

- Der er kun 54 dage til det amerikanske præsidentvalg, og derfor har hun nu sat kursen mod North Carolina – en vigtig sydstat, hvor de to står næsten lige – og derfor fortsætter hun også videre til middag med Kongressens hispanic-medlemmer i aften. Hun har en hel masse, som hun skal have indhentet, siger Stéphanie Surrugue.

Da den 68-årige præsidentkandidat dukkede op til foran pressen i dag, virkede hun frist og klar til valgkamp med en bemærkning rettet mod sine vælgere i arbejderklassen.

- Tænk et øjeblik over, hvor heldig jeg føler mig, når jeg kan få lov at ligge syg et par dage. Det er der millioner af amerikanerne, der ikke kan, sagde hun.

Facebook
Twitter