Melania Trump: Min mand blev opmuntret til 'skurvognssnak'

Melania Trump forsvarer nu for første gang sin mand på tv, efter en omstridt lydoptagelse med den republikanske præsidentkandidat tidligere på måneden blev offentliggjort.

- Det var skurvognssnak, og han blev opmuntret til - ligesom tilskyndet til - at tale sjofelt og sige grimme ting af fra værten, siger Melania Trump nu om sin mands, Donald Trump, omstridte udtalelser om kvinder fra 2005. (Foto: scott olson © Scanpix)

Det kom som en bombe under Donald Trumps præsidentvalgkamp, da en 11 år gammel lydoptagelse tidligere på måneden blev offentliggjort af den amerikanske avis The Washington Post.

I optagelsen talte den republikanske præsidentkandidat om at befamle og have sex med tilfældige kvinder, og den amerikanske milliardær og realitystjerne blev efterfølgende stærkt kritiseret for sine sexistiske udtalelser.

En af kritikerne var hans kone, Melania Trump, der i en skriftlig kommentar betegnede udtalelserne som "uacceptable" og "stødende". Men i sit første tv-interview, siden lydoptagelsen blev offentliggjort, forsvarer hun nu sin omstridte mand.

Ifølge Melania Trump var det slet ikke Donald Trumps ide at tale sjofelt om kvinder. Han blev derimod opmuntret til det af tv-værten Billy Bush, som var i gang med at lave et indslag om Donald Trump, da samtalen fandt sted.

- Det var skurvognssnak, og han blev opmuntret til - ligesom tilskyndet til - at tale sjofelt og sige grimme ting af værten, siger Melania Trump i interviewet med tv-stationen CNN.

På lydoptagelsen kan man blandt andet høre Billy Bush grine af Donald Trumps kommentarer. Derudover var samtalen ikke en del af det formelle interview, og ifølge Melania Trump vidste den republikanske præsidentkandidat højst sandsynligt ikke, at deres private samtale blev optaget.

- Som man kan se på båndet, var kameraerne slet ikke tændt. Det var kun mikrofonen, der var det. Og jeg tænker, om han overhovedet vidste, at mikrofonen var tændt, siger Melania Trump til tv-værten Anderson Cooper.

Hun understreger dog endnu engang, at mandens kommentarer var langt over grænsen.

- Jeg sagde til min mand, at hans sprog var upassende. Det er ikke acceptabelt. Og jeg blev overrasket, for det er ikke den mand, jeg kender, siger hun i interviewet og understreger, at hun har været udsat for meget "mandehørm" i sit liv.

- Men ja, jeg blev overrasket. Selvfølgelig gjorde jeg det, siger hun.

Det amerikanske præsidentvalg finder sted den 8. november i år.

Facebook
Twitter