Michelle Obama om Trumps kvindesyn: Det er ondt, skræmmende og sårende

Førstedamen Michelle Obama slår fast, at ingen kvinder skal finde sig i at blive behandlet dårligt og talt grimt om.

Med en følelsesladet tale lægger den amerikanske førstedame, Michelle Obama, kraftig afstand til den republikanske præsidentkandidats syn på kvinder.

- Det her var ikke bare en uanstændig samtale. Det var ikke bare drillerier i omklædningsrummet, siger Michelle Obama i dag ved et vælgermøde for Hillary Clinton.

- Det var et magtfuldt individ, der talte frit og åbent om seksuel aggressiv opførsel og faktisk pralede med at kysse og befamle kvinder i et sprog så slibrigt, at mange af os var bekymrede for, at vores børn hørte det, når vi tændte for tv'et.

Udtalelserne fra Michelle Obama kommer efter den seneste tids debat i den amerikanske valgkamp om upassende opførsel over for kvinder.

Debatten startede forleden, hvor Washington Post lagde et klip frem fra 2005. Her taler Donald Trump om, at han kysser og befamler smukke kvinder og får lov til det, fordi han er kendt.

I talen understreger Michelle Obama, at den nedværdigende adfærd over for kvinder påvirker hende personligt.

- De skamfulde kommentarer om vores kroppe. Den manglende respekt for vores ambitioner og intellekt. Troen på, at man kan gøre lige, hvad man vil med en kvinde. Det er ondt. Det er skræmmende. Og sandheden er, at det er sårer én, siger hun.

Men kvinder skal ikke blot lade som om, at det ikke påvirker dem. Førstedamen opfordrer til at sige stop:

- Ingen kvinde fortjener at blive behandlet på denne måde. Ingen af os fortjener denne form for misbrug.

- Det her handler om basal anstændighed. Det handler om rigtigt og forkert, og vi kan simpelthen ikke udholde dette eller udsætte vores børn for det længere - ikke i et minut, ikke i fire år. Nu er det tid for os alle til at sige 'nok er nok'.

FacebookTwitter