Mormon-kor og realitystjerne skal underholde, når Trump bliver præsident

Store stjerner vil ikke optræde til Donald Trumps indsættelsesceremoni.

I dag er det blevet bekræftet, at "The Mormon Tabernacle Choir" skal synge ved Donald Trumps indsættelsesceremoni den 20. januar næste år. (Foto: Jim Urquhart © Scanpix)

Da Barack Obama blev indsat som præsident i 2009, var det soullegenden Aretha Franklin, der sang foran de hundredtusindvis af tilskuere, som var troppet op til den højtidelige ceremoni i Washington D.C..

Beyoncé sang i 2013 den amerikanske nationalsang ved Barack Obamas anden indsættelsesceremoni. (Foto: Jim Bourg © Scanpix)

Fire år efter, da han skulle indsættes for anden gang, var det verdensstjerne Beyoncé og Kelly Clarkson, der underholdt.

Og da forgængeren, George W. Bush, blev indsat, var det til tonerne af blandt andre Ricky Martin, Destiny's Child og sydstatsrockerne ZZ Top.

Men når Donald Trump skal indsættes den 20. januar næste år, bliver der umiddelbart langt mellem verdensstjernerne.

De vil nemlig ikke optræde for den omstridte republikaner, der noget overraskende vandt præsidentvalget i november.

Nej fra Elton, Dion og Bocelli

Elton John har ifølge BBC takket nej. Det samme har Celine Dion, skriver det britiske medie, og den blinde italienske operasanger Andrea Bocelli har også valgt at sige pænt nej tak.

Han havde ellers først sagt ja, men valgte ifølge avisen The Telegraph at trække i land, efter at han var blevet mødt med hård kritik fra flere fans.

Den 16-årige sangerinde Jackie Evancho, der har deltaget i det amerikanske realityshow "America’s Got Talent", har dog takket ja til at synge nationalsangen ved indsættelsesceremonien.

Jackie Evancho har tidligere sunget for USA's nuværende præsident, Barack Obama. (Foto: KIMBERLY JAKWERTH PR / HANDOUT © Scanpix)

- Hun er en inspiration for alle amerikanere, har Boris Epshteyn, der er kommunikationsansvarlig for indsættelsesceremonien, skrevet på Twitter.

Derudover er det i dag blevet bekræftet, at mormonkoret "The Mormon Tabernacle Choir" samt dansekompagniet "The Rockettes" også vil underholde de fremmødte den 20. januar.

Trump: Ligeglad med berømtheder

Det er ingen hemmelighed, at Donald Trump ikke er populær blandt de amerikanske berømtheder. Stjerner som Madonna, Jay Z, Katy Perry, Stevie Wonder, Kim Kardashian og John Legend bakkede offentligt op om hans modkandidat, Hillary Clinton, under præsidentvalget.

- Kreative mennesker har det med at afvise intolerance og had, udtalte John Legend tidligere på måneden til BBC.

Blandt Donald Trumps støtter var rockmusikeren Kid Rock, Billy Ray Cyrus og rapperen Kanye West.

Sidstnævnte sprang dog først ud som Trump-støtte efter valget, og han afviste at svare på, om han selv vil optræde ved ceremonien, da han for et par uger siden holdt møde med USA’s næste præsident.

Kanye West er gift med Kim Kardashian, der bakkede op om Hillary Clinton ved valget. (Foto: TIMOTHY A. Clary © Scanpix)

Donald Trump tager det dog tilsyneladende ikke så tungt. På Twitter skriver han i dag, at "alle de såkaldte A-liste berømtheder ønsker at få billetter til indsættelsesceremonien".

- Men se, hvad de gjorde for Hillary. Ingenting. Jeg vil have folket!