Obamas bror tager til debat som Trump-tilhænger

Præsident Barack Obamas halvbror, Malik, vil ved aftenens debat vise sin støtte til republikanernes Donald Trump.

Malik Obama, præsident Barack Obamas halvbror, støtter Trump og det republikanske parti, blandt andet fordi de er imod ægteskaber mellem to af samme køn. (Foto: © THOMAS MUKOYA, Scanpix)

I nat afholdes den tredje og sidste præsidentdebat, inden amerikanerne skal til stemmeurnerne den 8. november.

Til den forrige debat blev Donald Trump i sidste øjeblik forhindret i at få fire kvinder, der har anklaget Hillary Clintons mand, Bill Clinton, for seksuelle tilnærmelser, placeret på de forreste rækker.

Men forud for aftenens debat mellem Trump og Clinton er republikanerens gæsteliste endnu engang kontroversiel.

Blandt Donald Trumps gæster er nemlig Barack Obamas kenyanskfødte halvbror, Malik Obama, og han er ikke i tvivl om, hvem han ønsker som USA’s næste præsident.

- Jeg glæder mig til debatten. Trump ’can make America great again’, siger Malik Obama til New York Post.

Han går dermed direkte imod sin halvbror, Barack Obama, der igennem hele valgkampen har støttet sin demokratiske partifælle Hillary Clinton.

Langt fra et broderligt forhold

Der er dog ikke noget, der tyder på, at Malik Obama, der er tre år ældre end Barack, kommer til at skuffe lillebror ved sin tilstedeværelse til aftenens debat.

Sidste år besøgte Malik Obama sin bror i Det Hvide Hus, men allerede dengang var der kold luft imellem de to.

- Jeg besøgte Det Hvide Hus af ren høflighed, men der var ingen varm og kærlig velkomst, siger Malik Obama om besøget.

Ifølge New York Post er en af de episoder, der har skabt splid mellem de to brødre, drabet i 2011 på Libyens diktator, Muammar Gaddafi, som Malik har beskrevet som en af sine bedste venner.

- Jeg mener stadig ikke, at det gjorde noget som helst bedre i Libyen, at man fjernede Gaddafi. Der skuffede min bror og udenrigsministeren mig, siger Malik Obama om episoden, der altså også var med til at mindske hans tiltro til Hillary Clinton.

Hun var på det tidspunkt udenrigsminister i Barack Obamas regering.

Et glædeligt møde

Donald Trump fortæller inden aftenens debat i Las Vegas, at han ser frem til mødet med Barack Obamas halvbror, der har både kenyansk og amerikansk statsborgerskab.

- Han forstår det hele langt bedre end sin bror, siger Donald Trump.

Malik Obama har tidligere offentligt udtryk sin støtte til Donald Trump og det republikanske parti, blandt andet fordi man i partiet er imod ægteskaber mellem to af samme køn.

- Jeg føler mig som republikaner nu, fordi de ikke går ind for homoægteskaber, og det appellerer til mig, siger han.

Og Malik Obama har tilsyneladende stor tiltro til det heteroseksuelle ægteskab. Han har selv mindst tre koner, og ifølge flere medier er tallet så højt som 12. Malik Obama afviser selv at sætte tal på, hvor mange koner han har.

- Det er personligt, har svaret tidligere lydt på spørgsmålet fra New York Post.

Om én eller flere af dem deltager ved den sidste af de tre præsidentdebatter, må nysgerrige vente lidt endnu med at finde ud af. Debatten begynder klokken tre i nat dansk tid. Du kan følge den live på dr.dk