Over 12 millioner følger Trumps angreb på den digitale slagmark

Donald Trump har gjort det til en del af sin valgkamp at fornærme alt mellem himmel og jord på Twitter, viser gennemgang.

Donald Trump har lavet over 33.000 tweets, siden han kom på i marts 2009. Under valgkampen har han været særdeles aktiv. (Foto: SPENCER PLATT © Scanpix)

Opdateringerne fra @realDonaldTrump på Twitter er kommet på alle tider af døgnet, og folk fra Hollywood-personligheder til politiske kollegaer og journalister har fået Donald Trumps digitale 'svinere' at føle.

Den republikanske præsidentkandidat bruger Twitter til at promovere sine politiske holdninger, være i dialog sine vælgere og ikke mindst kommentere på alverdens emner.

Avisen New York Times har kortlagt Trumps svinere på Twitter og trykt den i printudgaven af avisen fra i går. Listen er lang og fylder et helt opslag på print.

I alt 281 personer, ting og steder har været en tur i Trump-tromlen, siden han annoncerede sit kandidatur i juni 2015. Trump har dermed lavet et overvældende stort antal fornærmende opdateringer på det sociale medie.

Er gået efter både partifæller og modtandere

På Twitter holder Donald Trump sig således ikke tilbage, og han er blevet kendt for sin tilsvining af folk på det sociale medie. Som mediet Mashable skriver, har Trump lavet Twitter om til sin egen 'digitale slagmark'.

Her er der 12,7 millioner brugere, som kan følge med.

Værst er opdateringerne ifølge New York Times gået ud over indkøbscenteret Macy's i New York, Fox News, Marco Rubio, Jeb Bush, Ted Cruz og Trumps ærkerival Hillary Clinton.

En del af det bitre opgør mellem Trump og Clinton er således foregået på Twitter, hvor også Clinton har sendt verbale svinere i Trumps retning.

- Slet din konto, skrev Clinton i juni måned, efter Trump havde raset over Obamas støtteerklæring til Clinton.

Trump har som nævnt heller aldrig været bleg for at gå til angreb på sit eget parti og sine partikollegaer.

Da Trump endnu ikke var republikanernes eneste kandidat til at indtage Det Hvide Hus, gav han ofte sine partikollegaer en ordentlig røffel.

Den tidligere republikanske kandidat John Kaisch blev kaldt en idiot, mens Trump mente, at republikaneren Rick Perry 'skulle tvinges til at tage en intelligenstest'.

Svinede Whoopi Goldberg og Alec Baldwin

New York Times begyndte allerede i januar i år at registrere tweets fra den republikanske præsidentkandidat og har siden opdateret listen og kategoriseret alle vredesudbrud og tilsvininger, som Trump har skrevet på maks 140 tegn af gangen.

Kaster man et blik på den lange liste, ser man, at Trump har angrebet særligt demokratiske og republikanske præsidentkandidater, senatorer, kongresmedlemmer, nuværende og tidligere borgmestre, medier, tv-programmer, magasiner, journalister og tv-personligheder samt Hollywood-berømtheder.

Sidstnævnte tæller blandt andre Whoopi Goldberg, som Trump på Twitter har kaldt 'i totalt frit fald' og 'trist', Samuel L. Jackson, som Trump mener 'laver for mange reklamer og er ringe til golf'.

Også skuespilleren Alec Baldwin har fået en digital sviner. 16. oktober skrev Trump, at Baldwins parodi af ham i tv-showet Saturday Night Live 'stinker'.

Briternes muslim-problem

Trump har også præsteret at genere hele nationer. Om Storbritannien har han eksempelvis skrevet, at de 'prøver på at skjule deres store problem med muslimer. Alle kan se, hvad der sker, meget trist. Vær nu ærlig', skrev han i december sidste år.

USA's præsident Barack Obama er en af de seneste kritikere, som har sendt en stikpille til Trump, hvad angår hans metoder på Twitter.

- (Hillary Clintons politik) tiltrækker måske ikke så meget opmærksomhed. Den fylder ikke så let som ingenting 140 tegn, men jeg tror, hun vil være en fremragende præsident, sagde Obama ifølge mediet Daily Beast, da han i nat dansk tid gæstede talkshowet 'Jimmy Kimmel Live'.

Som at have sin egen avis

Trump opfatter Twitter som sin egen version af en avis, hvor han uden filter kan give sin mening til kende, og han har siden 2009 brugt Twitter til at booste sit eget brand.

- Jeg elsker Twitter. Det er som at eje sin egen avis - uden tab, skrev han i 2012 på det sociale medie. Det er en påstand, han sidenhen har gentaget flere gange.

Egne tweets mere vrede

Trump har i flere år været kontroversiel på det sociale medie, og hvor andre politikere ofte helt overlader det til ansatte at skrive opdateringer på de sociale medier, har Donald Trump ifølge New York Times gjort det til en af sine centrale virkemidler i præsidentkampen.

Trump har dog også ansatte til at skrive tweets for sig - men disse tweets har tilsyneladende en helt anden karakter.

I august omtalte The Guardian en analyse, der viste, at de vrede og ofte spontane tweets var skrevet af Trump selv, mens almindelige meddelelser og deling af private billeder var skrevet af ansatte fra kampagnestaben.

Analysen var baseret på differentieringen mellem de tweets, der var skrevet fra Iphones (angiveligt kampagnestabens) og dem fra en android-telefon (angiveligt Trumps egen). Tweets fra android-telefonen viste sig at være langt mere vrede og negative i tonen, skriver det britiske medie.

Flere år som kontroversiel på 140

Også før præsidentvalgkampen lagde Trump ikke fingrene mellem og kommenterede alt mellem himmel og jord.

I nedenstående tweet fra 2012 forholder Trump sig eksempelvis til et af datidens hotteste unge Hollywood-par skuespillerne Robert Pattison og Kristen Stewart kendt fra Twilight-filmene.

Twitter er for Trump blevet et kraftfuldt bolværk mod dårlige meningsmålinger ved at lade hans millioner af følgere forsvare hans sag og derved aflede kontroverser, han ikke vil tale om, skrev New York Times allerede sidste år i en analyse af Trumps Twitter-greb.

For Trump er Twitter blevet stedet, hvor han fører valgkamp, skrev avisen.

I april måned i år blev Trump spurgt til, om han vil fortsætte med at tweete, hvis han bliver præsident.

- Jeg har millioner af følgere og har ikke tænkt mig at stoppe, svarede han, men erklærede dog, han formentlig ville gøre det anderledes som præsidenten i USA.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk