Republikanske kvinder: Vi er mere begejstrede for Trumps vicepræsidentkandidat end ham selv

Der var højt humør i den republikanske kvindeklub, da vicepræsidentkandidaterne debatterede i nat.

Republikaneren Caroline Carter kommer fra staten Indiana, hvor partiets vicepræsidentkandidat, Mike Pence, er guvernør. (Foto: Johanne Hesseldahl © DR Nyheder)

Der blev hujet og klappet hver gang den republikanske vicepræsidentkandidat Mike Pence fik sat et stød ind mod sin demokratiske modpart Tim Kaine.

Omkring hundrede republikanere er samlet på guldfarvede stole under to enorme lysekroner i et højloftet lokale. Der bliver vist vicepræsidentdebat på storskærm i den republikanske kvindeklub midt på Manhattan.

- Han er langt overlegen, siger Caroline Carter begejstret.

Hun kender Pence særdeles godt. Hun kommer nemlig selv fra staten Indiana, hvor Pence er guvernør.

- Jeg synes, han var meget præsidentiel og kvalificeret til jobbet. Jeg var stor fan af Pence også inden debatten, siger Caroline.

Begge kandidater er svage

Caroline Carter har lige søgt om optagelse i klubben, og selvom hun ser sig selv som republikaner, så er hun alligevel i tvivl om, hvem hun skal stemme på.

- Det er svært, fordi begge kandidater er ret svage. Vi har ikke de bedste kandidater ved det her valg, men jeg synes stadig, vores er stærkere end demokraternes. Men jeg har ikke besluttet mig endnu, siger hun.

(Foto: Johannes Hesseldahl © dr)

Det er særligt emner som abort og USA’s sikkerhed, der bliver diskuteret ved de cirkulære borde i det store kølige rum. En anden kvinde i selskabet, Marlene Grace, mener, at Pence er overlegen i begge henseender.

- Han (Pence. -red.) var bedre på strategi om, hvordan vi skal bygge militæret op igen og sørge for, at USA er i sikkerhed. Han var bedre på skrappe immigrationslove og er mod abort, siger Grace.

"Kan mere end Trump"

Mike Pence har hele sit liv været mod abort og er ansvarlig for en af de mest restriktive tiltag mod abort i landet. I marts blev det i staten Indiana ulovligt at få abort, hvis barnet har tegn på svære handicap.

Loven blev dog blokeret af Højesteret allerede i juni, da den var i konflikt med kvinders ret til selv at vælge.

(Foto: Johanne Hesseldahl © dr)

Caroline Carter synes, det var forfriskende, at Pence under nattens debat ikke udelukkende angreb Clinton-lejren.

- Pence kan meget, som Trump ikke kan. Det er lykkedes ham med succes at flytte sig fra Trumps angrebsposition til et vellykket forsvar, siger hun.

Da debatten slutter, går snakken på vej ned i garderoben på, om Pence måske en dag selv kunne finde på at stille op som præsident.

FacebookTwitter