Trump snublende tæt på valgsejr med Pennsylvania i hus

Donald Trump har vundet i svingstaten Pennsylvania og rykker dermed tættere på Det Hvide Hus.

Både Donald Trump og hans modstander, Hillary Clinton, har lagt store mængder ressourcer i kampen om Pennsylvania. / AFP PHOTO / Jewel SAMAD (Foto: Jewel SAMAD © Scanpix)

Vælgerne i svingstaten Pennsylvania har sat navn på deres foretrukne præsidentkandidat. Og han hedder Donald Trump, vurderer nyhedsbureauet AP.

Et rødt bælte har natten til onsdag bredt sig på tværs af USA fra Floridas sydligste spids til Idahos nordligste punkt, og med sejren i Pennsylvania har Donald Trump mere end et enkelt ben solidt parkeret i entréen til Det Hvide Hus.

Pennsylvania er en af de afgørende svingstater, hvor de to kandidater har turneret massivt for at hive statens 20 valgmænd hjem.

Valgsystemet i USA er nemlig indrettet på den måde, at præsidentkandidaterne skal vinde mindst 270 valgmænd for at blive præsident. Og antallet af valgmænd afhænger af de enkelte staters størrelse.

Begge kandidater kæmpede for Pennsylvania

Demokraternes kandidat, Hillary Clinton, satte sin valgslutspurt ind i Pennsylvania mandag med et stort anlagt valgmøde, hvor både Clinton-familien, Obama-familien og Bruce Springsteen deltog.

Staten har en relativt stor hvid arbejderklasse, der typisk har stemt på Demokraterne, men som efter den økonomiske krise er begyndt at hælde mere mod Republikanerne.

Donald Trump holdt da også tre valgmøder per dag mod valgkampens slutning, hvor han blandt andet besøgte byerne Johnstown, Newtown og Gettysburg i Pennsylvania.

Her dundrede Donald Trump fra scenen:

- De har taget jobbene fra Pennsylvania. Vi får dem tilbage, folkens, tro mig, sagde han.

Trumps sejr i staten Pennsylvania, der sikrer den republikanske kandidat 20 valgmænd, skabte stor jubel i hans hovedkvarter i New York:

Luftede mistanke om valgsnyd

Det er dog ikke kun jobtabet, Donald Trump har fokuseret på i Pennsylvania. Det er også en af de stater, hvor den republikanske kandidat har luftet mistanke om valgsnyd.

- Vi vil holde øje med Pennsylvania. Besøge forskellige områder og holde øje med, at ingen kommer ind og stemmer fem gange. Den eneste måde, vi kan tabe på, som jeg ser det, er, hvis snyderiet fortsætter, sagde Donald Trump under et valgmøde i august.

DR.dk opdaterer løbende valgets resultater her.

Facebook
Twitter