Trump står fast: Vil bygge mur og sende millioner af immigranter hjem

Muren mellem USA og Mexico bliver en realitet, fastslår den kommende præsident.

Donald Trump fortæller i sit første interview efter præsidentvalget, at han fortsat vil oprette en mur og deportere millioner af immigranter. (EPA/MICHAEL REYNOLDS) (Foto: © Michael Reynolds, Scanpix)

Donald Trump fastholder nogle af sine mest kontroversielle løfter gennem valgkampen i det interview, som i aften amerikansk tid bliver vist i programmet ”60 Minutes”.

Det er hans første store tv-interview, efter det tidligere på ugen stod klart, at han bliver USA’s næste præsident. Det skriver flere medier.

Til spørgsmålet om, hvorvidt han vil bygge en mur langs grænsen mellem USA og Mexico, svarer han ”ja” og uddyber, at muren i nogle områder vil blive udgjort af et hegn:

- Men i nogle områder er en mur mere passende. Jeg er meget god til det her, det kaldes konstruktion, siger Donald Trump.

Han står ligeledes fast i forhold til de millioner af immigranter uden lovligt ophold, som han har sagt, at han vil deportere.

- Folk, som er kriminelle og har straffe, bandemedlemmer, narkohandlere [...] nok to millioner, det kunne endda være tre millioner, vi skal have dem ud af vores land, og vi kommer til at fængsle dem.

Når grænsen mellem USA og Mexico er ”sikker”, vil immigrationsmyndighederne ifølge Donald Trump tage en beslutning om de resterende ulovlige immigranter.

Uenighed med Ryan

Donald Trump fastholder altså, at de ulovlige immigranter skal deporteres, selvom formanden for Repræsentanternes Hus, Paul Ryan, siger noget andet.

I et interview med CNN lørdag, giver Paul Ryan udtryk for, at folk ikke skal bekymre sig om deportationen, og at topprioriteten i stedet er at sikre grænserne.

- Vi mener, at først og fremmest - og før vi går ind i yderligere immigrationsproblemer - så skal vi vide, hvem der kommer ind i landet, siger han.