VIDEO Obama: Vi er alle på samme hold som Trump nu

Barack Obama har inviteret Donald Trump til et møde i Det Hvide Hus for at drøfte magtoverdragelsen mellem de to.

- Det er ingen hemmelighed, at Donald Trump og jeg har vores uenigheder, sagde den amerikanske demokratiske præsident Barack Obama i sin første offentlige tale om udfaldet af præsidentvalget her til aften dansk tid.

- Men præsidentembedet er større end os alle, derfor er det vores pligt at arbejde sammen om at lave en god magtoverdragelse.

Derfor har Barack Obama inviteret Donald Trump til Det Hvide Hus i morgen for at drøfte magtoverdragelsen mellem de to.

- Jeg sammeligner ofte præsidentembedet med et stafet-løb. Man tager stafetten, man løber med den, gør sit bedste og giver den til sidst videre, sagde Obama.

- Derfor vil jeg sikre mig, at den næste præsident er succesfuld.

Barack Obamas tale blev holdt kort efter, at det Demokratiske Partis præsidentkandidat, Hillary Clinton, havde holdt tale efter sit nederlag til Trump.

Ifølge Obama skal amerikanerne dog ikke svælge i sorg over gårdsdagens valgresultat. De skal glæde sig over deres demokrati, sagde han.

- Man er altid ked af det, når man taber, men vi skal huske, vi er alle på samme side, vi er ikke først demokrater og republikanere, vi er amerikanere og patrioter først og fremmest.

- Derfor skal vi alle håbe på, at Trump får succes som præsident nu.

Obama brugte også lejligheden til at rose den slagne demokratiske præsidentkandidat, Hillary Clinton.

- Jeg er stolt af hende (Hillary Clinton, red.), hun har tjent landet som førstedame, senator og som udenrigsminister, og mange ser op til hende.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk