Steffen Gram: Trumps skandaler skygger for Clintons møgsager

Hillary Clintons sager om lækkede emails ville få mere plads, hvis ikke Trump løbende havde dårlige sager i pressen.

- Sagerne giver indtryk af, især blandt dem, der ikke kan lide hende, at hun er korrupt og i lommen på systemet, siger Steffen Gram. (Foto: Lucy Nicholson © Scanpix)

Donald Trumps gentagne dårlige sager i pressen er med til at fjerne opmærksomhed fra Hillary Clintons møgsager. Det vurderer DR’s internationale korrespondent, Steffen Gram.

- Hvis ikke Donald Trumps skandaler fyldte så meget i mediebilledet i øjeblikket, så ville Clintons sager om lækkede emails uden tvivl have overskygget hele debatten, siger Steffen Gram.

Trumps seneste sager drejer sig blandt andet om angreb på en skønhedsdronning, optagelser med nedladende omtale af kvinder og beskyldninger om, at han har gramset på flere kvinder.

Beskyldt for tætte forbindelser til Wall Street

Der har været flere læk af email fra WikiLeaks - senest fra Clintons kampagnechefs hackede konto. Mailsene omtaler blandt andet de millioner af dollars, som hun tilsyneladende har fået for at tale for finansfolk på Wall Street og i udlandet.

I talerne placerer hun sig tilsyneladende i den lejr, der går ind for frihandel. Donald Trump har gjort modstand mod frihandel til en hjørnesten i sin kampagne. Han vil have USA's handelsaftaler genforhandlet.

Under valgkampen - først i primærvalgkampen mod Bernie Sanders og siden i duellen med Donald Trump - er Hillary Clinton blevet beskyldt for at stå kapitalinteresserne på Wall Street nær.

- Man kan undre sig over, hvorfor hun ikke selv har offentliggjort talerne. Det trækker tråde tilbage til fortiden, hvor hun og Bill Clinton næsten syntes besatte af ikke at fortælle offentligheden noget om det, man foretager sig. Det er med til at så tvivl om hendes karakter, siger Steffen Gram.

- Sagerne giver indtryk af, især blandt dem, der ikke kan lide hende, at hun er korrupt og i lommen på systemet, siger han.

Det seneste læk fra denne uge drejer sig om uro og skænderier i hendes kampagnestab.

Clinton passer på ikke at begå fejl

Clintons folk siger, at en del af indholdet er manipuleret, men hvis det faktisk er rigtige email, så er det med til at svække Clinton, mener Steffen Gram. Han vurderer, at Clinton i den kommende tid vil gøre alt for selv at undgå fejltrin.

- Hun trapper sine store massemøder ned - det overlader hun til sine rådgivere, der fortæller om hendes fortræffeligheder. I stedet holder hun små lukkede møder og passer på ikke at begå fejl og venter på debatten i næste uge, der er den sidste.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter