Trætte vælgere før debat: Snak politik og lad være at hakke på hinanden

Amerikanerne håber, at valgkampens sidste debat mellem Donald Trump og Hillary Clinton kommer til at handle mere om politik.

Den sidste af tre debatter mellem de to præsidentkandidater, Hillary Clinton og Donald Trump, finder sted i nat klokken tre dansk tid i Las Vegas i Nevada. (Foto: Rick Wilking © Scanpix)

Der er ikke megen politisk optimisme at finde mellem de énarmede tyveknægte og rouletterne i Las Vegas.

52-årige Rosie Mendoza fra Texas er træt af præsidentkandidaternes personlige slagsmål og frygter endnu flere angreb, når de to mødes i nat dansk tid på University of Nevada.

- Det fører ingen vegne, når det hele går op i at hakke på hinanden. Jeg er så træt af det, siger hun, mens hun sidder foran en blinkende spillemaskine.

Ikke nok politisk indhold

Det er 32-årige computerprogrammør Chris Clay enig i. Han frygter, der ikke bliver tid til at kandidaterne taler om de store problemer, som USA står overfor.

- Jeg vil gerne over skandalerne og finde ud af, hvad vi gør økonomisk. Hvordan kan vi hjælpe vores land, og hvad skal vi gøre med de unge under 30, som går konkurs, fordi de har gået på universitetet.

Chris Clay (t.v.) er i Las Vegas sammen med sin bror og en ven. (Foto: Johanne Hesseldahl © DR Nyheder)

Største joke i amerikansk historie

Han har ikke tænkt sig til at stemme på hverken den ene eller den anden kandidat.

- Det er den største joke i amerikansk historie. Det er forfærdeligt. Vi har ingen gode muligheder og det er første gang, siger Clay.

Rosie Mendoza har derimod besluttet sig for at stemme på Hillary Clinton, men det har ikke været indlysende.

- De giver os ikke meget politisk indhold at vurdere dem ud fra. Men når man gør det op, så er Hillary den, der virker mest overbevisende. Helt klart, siger Mendoza, mens hendes mand og søn er gået i gang med hver deres énarmet tyveknægt.

Rosie Mendoza og familien prøver lykken på de énarmede tyveknægte. (Foto: Johanne Hesseldahl © DR Nyheder)

Der mangler ærlighed

Hun mener, at der er visse ligheder mellem politik og casinoerne i Las Vegas.

- Det er i hvert fald lige så nervepirrende, og uhyggeligt. Og det kan gå grueligt galt, hvis magten havner det forkerte sted, siger Rosie Mendoza.

Der er kun én ting, der kan rykke på Chris Clays negative indstilling over for politikerne:

- De skal vise oprigtig ærlighed. Og det er svært for en politiker, siger Chris Clay.

Den sidste debat mellem Hillary Clinton og Donald Trump starter klokken tre i nat dansk tid. Du kan følge med i debatten live her på dr.dk.

Facebook
Twitter