Trump: CIA's påstand om russisk hjælp i valgkampen er tåbelig

Efterretningstjenesten vurderer, at Rusland forsøgte at hjælpe Donald Trump ind i Det Hvide Hus.

Det er ikke til at vide, om Kina, Rusland eller nogle helt tredje eller fjerde stod bag hackerangreb under valgkampen, mener Donald Trump. (Foto: DON Emmert © Scanpix)

Det er komplet tåbeligt, at CIA i en ny efterretningsrapport vurderer, at Rusland forsøgte at sabotere og blande sig i præsidentvalget i USA, og at målet var at hjælpe Donald Trump.

Det siger den nyvalgte præsident i et interview med Fox News.

Donald Trump mener, at påstanden er grundløs og skal afskrives som et forsøg på at forklare Demokraternes overraskende store nederlag i det såkaldte valgmandskollegium.

- Hver uge er der en ny undskyldning. Vi vandt som bekendt en massiv jordskredssejr i valgmandskollegiet, siger Donald Trump i interviewet.

Obama gav ordre til undersøgelse

Det er Washington Post, der har omtalt indholdet af den fortrolige efterretningsrapport.

Blandt andet skrev avisen, at det var personer med forbindelser til det russiske styre, der videregav stjålne e-mails fra Demokraternes partiledelse til organisationen WikiLeaks.

Hillary Clinton, der som bekendt tabte præsidentvalget, har tidligere anklaget Donald Trump for at have stået i ledtog med Rusland og for at have optrådt som marionetdukke for den russiske præsident, Vladimir Putin.

USA's afgående præsident, Barack Obama, beordrede tidligere på året en grundig gennemgang af alle de hackerangreb, der fandt sted i løbet af den amerikanske valgkamp.

I dagens interview retter Donald Trump ikke kritik mod den afgående præsident, men fokuserer derimod udelukkende på CIA's analyse af, at Rusland skulle have blandet sig i valget.

- Der er i virkeligheden ingen, der ved det, og hacking er meget interessant. Hvis du ikke fanger hackere midt i gerningen, så fanger du dem ikke, siger Donald Trump og fortsætter sin kritik af CIA's vurdering:

- De har ingen idé om, hvorvidt det er Rusland eller Kina eller andre. Det kunne være nogen, der sidder i en seng et sted.

/DR Nyheder/