Trumps angreb på skønhedsdronning kan koste ham dyrt

Trump optrapper angreb på tidligere Miss Universe. Clinton udnytter situationen til at vinde vælgere.

Hillary Clinton og Donald kæmper en hård kamp i medierne om en tidligere skønhedsdronning. En kamp om latinovælgere, kvinder og om Donald Trump er egnet til at være præsident. (Foto: JONATHAN ERNST © Scanpix)

“Hun er ‘ulækker’. Grav i hendes "fortid og tjek sexvideo”, opfordrer Donald Trump i den strøm af angreb han har sendt afsted midt om natten på Twitter mod den latinamerikanske Alicia Machado, som er tidligere Miss Universe.

Hun er de seneste dage blevet omdrejningspunktet for de to kandidaters kamp om kvindernes og latinoernes stemmer.

"Trump er ude af balance"

Mens Trump har forsøgt at miskreditere Machado, så har Clinton forsøgt at miskreditere Trump:

- Hans seneste Twitter-nedsmeltning er ude af balance. Selv for Trump, sagde Clinton til sit vælgermøde fredag og senere med en række tweets. Donald Trump holder fast i sine nedladende kommentarer. I et interview natten til lørdag dansk tid, siger han, at han er stolt af sine tweets.

- Hvorfor skulle jeg fortryde? Jeg er en meget ærlig person, og jeg fortæller sandheden. Nu forstår folk sagen. Og før de mange tweets forstod folk det ikke, sagde Trump ifølge avisen New York Times.

"Miss Piggy" nævnt i debat

Hele sagen begyndte, da Hillary Clinton under mandagens debat nævnte, at Trump for år tilbage kaldte skønhedsdronningen Machado for ‘Miss Piggy” og “en spisemaskine”, fordi hun havde taget over 30 kilo på efter sin Miss Universe kåring.

På det store morgen-tv-show ”Fox and Friends” på FOX News tirsdag morgen forsvarede Trump sine udtalelser.

- Hun vandt Miss Universe, og tog bagefter en hel del på i vægt. Og det var et stort problem for os. Så tog Hillary fat i det og omtalte hende (Machado red.) som Mother Theresa. Det var ikke helt sådan det var, men Hillary må jo gøre hvad hun har behov for, udtalte Donald Trump, der tidligere har ejet skønhedskonkurrencen Miss Universe sammen med Miss USA og Miss Teen USA.

Skønhedsdronningen tager hævn

Alicia Machado fortæller, at hun kæmpede en hård kamp med Trumps offentlige kritik i mange år. Men nu er hun i gang med at tage revanche. Machado er for kort tid siden blevet amerikansk statsborger og dermed stemmeberettiget. Hun kæmper nu for Hillary Clinton – imod Donald Trump.

I mandags før den første præsidentdebat tweetede Alicia Machado et billede af sig selv med sit nye amerikanske pas sammen med teksten:

- Jeg modtog mit pas! Jeg er klar til at stemme på dig Hillary Clinton og for min datter og arbejdende kvinder.

Og Hillary Clinton bruger nu aktivt Alicia Machado i Clinton-lejrens forsøg på at vinde latino-stemmer og kvinder, samt ikke mindst at fremstille Donald Trump som uegnet til at være præsident.

Se en reklame fra Hillary Clintons støtter, hvor Donald Trump omtaler den tidligere skønhedsdronning nedladende her.

Hillary lokkede Trump i en fælde

De amerikanske medier har givet godt med plads til Alicia Machado siden debatten.

På flere medier har historien om den ”fatshamede skønhedsdronning” været blandt de mest læste.

Da Hillary Clinton nævnte Machado til slut i mandagens debat, sagde hun, at Trump havde kaldt Machado for ”Miss Housekeeping” – miss rengøringshjælp, fordi hun var latina.

Det er nemlig ofte latinoer, der har lavt betalte job som for eksempel rengøringshjælp i USA.

Da Hillary Clinton nævnte hende, blev Alicia Machado meget følelsesmæssigt berørt, skriver CNN.

- Jeg begyndte at græde. Jeg havde aldrig troet, at en så vigtig person som hende, ville være interesseret i min historie, sagde Alicia Machado til CNN.

Men ifølge Washington Post var Hillary Clintons bemærkninger en fuldstændig velplanlagt fælde, som Trump hoppede direkte i.

Clinton brugte Machado som et "potent politisk våben på den allerstørste scene", skriver New York Times.

Hillary Clinton lokkede Donald Trump i en fælde, da hun talte om den tidligere skønhedsdronning ved mandagens debat. (Foto: Rick Wilking © Scanpix)

God uge for Hillary

Latinoer er ofte blevet omtalt som den vigtigste vælgergruppe ved dette valg. Som venezuelaner er Machado en god repræsentant for den gruppe. Samtidig er kvinder også en yderst vigtig vælgergruppe. Hillary Clinton haft langt bedre fat i begge grupper end Trump.

Men eftersom Donald Trump har halet ind i meningsmålingerne, vil Hillary Clinton for alt i verden ikke afgive nogle af de vigtige latino- eller kvindestemmer. Det ser også ud til at netop den her sag om skønhedsdronningen kan have skadet Trumps chancer for at blive præsident. I hvert fald hvis man tror meningsmålinger fra FiveThirtyEight, der viser tegn på at det er lykkedes Clinton at vinde mere opbakning den seneste uge og gøre afstanden til Trump større. Ligeledes ser det ud til at de amerikanske medier for første gang i flere måneder er begyndt at skrive flere positive historier om Clinton end de gør om Trump.

Det har avisen The Washington Post fundet ud af ved at undersøge dækningen hos otte store forskellige medier fra Politico til Fox News. Selv Trumps eget bagland er bekymret efter den seneste uge: - Jeg er ikke i tvivl om, at kvinder fra landet har flyttet sig mod Clinton efter debatten, sagde en republikaner fra svingstaten New Hampshire til Politico. Ifølge Politicos opgørelse så er det næsten 43 procent fra det republikanske parti, der mener at debatten i mandags har hjulpet Clinton. Og det tegner til at netop den tidligere skønhedsdronning Alicia Machado kan være en del af årsagen til det mulige forspring.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter