Trumps kampagneleder siger op

Republikanernes præsidentkandidat mister højre hånd efter kun to måneder som leder af Trump-kampagnen.

Kampagneleder Paul Manafort siger op hos Donald Trump. (Foto: Carlo Allegri © Scanpix)

Republikanernes præsidentkandidat, Donald Trump, mister en af de helt centrale personer bag sin kampagne for at blive USA's næste præsident.

Ifølge flere internationale medier herunder AP og BBC forlader kampagneleder Paul Manafort sit job.

Donald Trump udtaler i en pressemeddelelse ifølge AP, at Manafort har afleveret sin opsigelse i dag.

I pressemeddelelsen kalder Trump sin nu tidligere kampagnechef for 'en sand professionalist'.

- I dag har Paul Manafort afleveret sin opsigelse fra kampagnen, og jeg accepterer den. Jeg sætter stor pris på hans store arbejde med at hjælpe os til at nå, hvor vi er i dag og især hans arbejde med at få os gennem konventet. (..) Jeg ønsker ham alt det bedste, lyder det fra Trump.

Opsigelsen kommer efter, Trump tirsdag skiftede ud i toppen af sin stab.

Manafort blev degraderet, idet Trump valgte at ansætte nye topfolk; Steve Bannon som nye chef for Trump-kampagnen og Kellyanne Conway som kampagneleder.

Kritiseret for relation til russerne

AP skriver, at Manafort også forlader sin stilling efter dårlig omtale af hans arbejde for et pro-russisk parti i Ukraine. Manafort har været udsat for kritik i forbindelse med en korruptionsskandale i landet.

Han er blevet beskyldt for at have modtaget penge, da han var politisk konsulent i det østeuropæiske land. Men selv har han afvist beskyldningerne og sagt, han er offer for et politisk spil.

Den tidligere ukrainske præsident Viktor Janukovitj var en af Manaforts kunder, da amerikaneren opererede i Ukraine.

Der har i den grad været en masse virak omkring Donald Trumps kampagne - særligt de seneste uger, hvor han har sagt farvel til flere af sine politiske medarbejdere og ansat de nye topfolk for at rette op på blandt andet dårlig medieomtale og ringe meningsmålinger.

For bare to måneder siden fyrede Trump sin daværende kampagnechef, Corey Lewandowski, efter interne stridigheder med Paul Manafort.

Donald Trump har i flere målinger været bagud i forhold til sin modstander - demokraternes kandidat, Hillary Clinton.

Facebook
Twitter