VIDEO Dansk Trump-tilhænger til valgfest: Han beskytter retten til at bære våben

Hvis det var op til de studerende på Amerikanske Studier på Syddansk Universitet, ville præsidentvalget ende med en jordskredssejr til Hillary Clinton.

- Ræk hånden op, hvis du ville stemme på Donald Trump.

Lokalet på Syddansk Universitet i Odense er godt fyldt op af studerende, der læser Amerikanske Studier. De holder amerikansk valgfest. Alligevel forbliver stort set alle hænder plantet i skødet eller om ølflasken.

En af de få, der rækker hånden i vejret, er Casey M. med det irsk-klingende navn, men fynske rødder. Han håber, USA’s næste præsident hedder Donald Trump.

- Han er imod det, vi i Danmark vil kalde den politiske klasse. Dem, der har været der før, har været der i lang tid, og højst sandsynligt kommer det igen. Der er han stik modsat, siger Casey M.

Bedre immigrationslove

Og det er nogle af Donald Trumps mærkesager, der har gjort indtryk på Casey M.

- Han vil ryste posen. Han vil jo højst sandsynligt gøre, hvad han kan for at indføre nogle, i mine øjne, bedre immigrationslove. At 3,6 procent af befolkningen i USA bor under jorden er jo skammeligt. Det er jo vanvittigt.

Også republikanerens holdning til våben går rent ind hos Casey M.

- Han vil beskytte retten til at eje og bære våben, som jeg er tilhænger af. Jeg har været medlem af NRA (amerikansk våbenlobby, red.) i flere år.

Jordskredsejr til Hillary Clinton

Da der bliver spurgt ud i lokalet, hvem der ville stemme på Hillary Clinton, får langt størstedelen af de studerende travlt med at få hænderne i vejret.

Ordstyreren til valgfesten regner sig sammen til, at Demokraternes præsidentkandidat får omkring 96 procent af stemmerne.

- Jeg føler, Hillary Clinton har en plan for landet, lyder det fra Kristiana Balling Peterson, der rent faktisk har stemt på Hillary Clinton, da hun har dobbelt statsborgerskab.

I stedet for at rive alt det ned, som Obama har kæmpet for i otte år, vil hun bygge videre, siger hun.

Et af valgets største samtaleemner har været Donald Trumps udtalelser om kvinder, hvilket også er faldet Kristiana Balling Peterson for brystet.

- Hvis vi siger, at det er okay for en mand, der har chancen for at få den mest magtfulde position i verden, at sige de ting, bare fordi han er kendt, bliver det måske også okay for alle andre, siger hun.

Det kan blive historisk

En anden, der havde hånden i vejret, da de studerende skulle stemme for Hillary Clinton, var Louise Pedersen.

Tilbage i 2008 blev Barack Obama den første afroamerikanske præsident i USA’s historie. Nu håber Louise Pedersen, at USA får sin første kvindelige præsident.

- Hvis Clinton vinder og bliver den første kvindelige præsident, bliver det et stort øjeblik i USA. For 100 år siden fik kvinder stemmeret. Nu kan vi så få den første kvindelige præsident, og det bliver rigtig stort, siger hun.

Se de studerende forklare, hvorfor de stemte som gjorde i klippet over artiklen.

Facebook
Twitter