VIDEO Trump holder fast: Clinton er skyldig

FBI renser Hillary Clinton i ny e-mail-sag, men Trump holder fast i hendes skyld.

Selv om FBI i går erklærede, at man ikke vil rejse sigtelse mod Hillary Clinton efter en ny gennemgang af hendes private e-mails, fik det ikke hendes rival, Donald Trump, til at droppe sine anklager mod hende.

- Hillary Clinton er skyldig. Hun ved det, FBI ved det, og folk ved det. Og nu er det op til det amerikanske folk at skaffe retfærdighed i stemmeboksen 8. november, sagde han ifølge BBC under et vælgermøde i Detroit.

Donald Trump argumenterede for, at det ville være umuligt for FBI på så kort tid at gennemgå de op mod 650.000 mail, som FBI i første omgang meldte ud, at der kunne være tale om.

- Hun bliver lige nu beskyttet af et råddent system. Det er et fuldstændigt råddent system. Det har jeg sagt længe, sagde Trump.

E-mail-sagen går langt tilbage

E-mail-sagen startede allerede tilbage i marts 2015, da det kom frem, at Hillary Clinton i sin tid som udenrigsminister fra 2009-2013 havde benyttet sin private mailkonto.

Da det senere kom frem, at Clinton havde håndteret hemmeligstemplede oplysninger fra mailkontoen, startede forbundspolitiet en efterforskning af mere end 30.000 e-mails.

FBI konkluderede i juli 2016, at Hillary Clinton havde håndteret hemmelige oplysninger "ekstremt skødesløst", men at hun havde gjort det i god tro.

Men sagen var ikke lukket med det.

I forrige uge - kun 11 dage før valget - meldte FBI ud, at man ville undersøge endnu en række af præsidentkandidatens e-mails, der var blevet fundet på en elektronisk enhed hos en af Clintons rådgivere. Ifølge FBI var der denne gang tale om 650.000 e-mails, der ifølge FBI var relateret til Hillary Clinton.

Men i går kom FBI så frem til, at man intet strafbart har fundet i forbindelse med den nye gennemgang.

Nyheden fra FBI vakte stor begejstring i Clinton-lejren, hvor en talsperson blandt andet skrev på Twitter:

- Vi har hele tiden troet på, at der ikke er noget, der kunne ændre konklusionen fra juli. Det har direktør Comey (FBI-chefen, red.) nu bekræftet.

Se Donald Trumps anklager mod Hillary Clinton i videoen øverst i artiklen. Kl. 13 kan du stille spørgsmål til en af de danskere, der mener, at Donald Trump vil være den bedste præsident. Det sker på dr.dk, hvor Trump-tilhænger Morten Uhrskov sidder klar ved tasterne frem til kl. 14.

Facebook
Twitter