VIDEO Clinton-hundepose og Trump-mælkechokolade: "Langkilde Jr." fremviser valg-merchandise i Washington

Johannes Langkildes otte-årige søn Andreas medvirker i et Ultra Nyt-indslag om valget i USA.

T-shirts, kaffekopper og hundeposer til de firbenedes efterladenskaber er blot nogle af de mange genstande - såkaldt merchandise - som man kan købe med enten Donald Trump eller Hillary Clintons ansigt på.

Det giver otte-årige Andreas, der er søn af DR Nyheders USA-korrespondent Johannes Langkilde, en række smagsprøver på i Washington.

Merchandise i forbindelse med præsidentvalget er nemlig i høj kurs i USA - modsat i Danmark, hvor man ikke på samme måde skilter med sit politiske tilhørsforhold.

- Amerikanerne er rimelig højrøstede, når det kommer til deres politiske overbevisning. Det ser man blandt andet på det, som de går i, fortæller Matea Gold, der er politisk reporter på The Washington Post og fortsætter:

- Ideen er, at hvis du for eksempel har en taske med din kandidats ansigt på eller et klistermærke på din kofanger, så fortæller du dine venner og naboer, hvem du bakker op, og forhåbentlig hopper de så med på vognen, siger hun.

Se Andreas Langkilde fremvise nogle af de mange Trump- og Clinton-varer, som man lige nu kan købe i Washington, i videoen i toppen af artiklen.

Facebook
Twitter