VIDEO Præsidentkandidater til hinanden: Du er Putins marionetdukke

Clintons emails, hackingangreb og forholdet til Putin fik bølgerne til at gå højt under nattens debat mellem Republikanernes Donald Trump og Demokraternes Hillary Clinton.

Tonen var afdæmpet og afbrydelserne få under nattens debat mellem Hillary Clinton og Donald Trump - i hvert fald den første halve time.

Men en diskussion om Clintons emails, hackerangrebet mod den amerikanske stat og forholdet til Ruslands præsident, Vladimir Putin, fik de to kandidater til at hæve stemmerne og skrue op for de personlige angreb.

- Jeg kender ikke Putin. Hvis vi kommer godt ud af det med hinanden, fint. Putin har ingen respekt for denne kvinde. Han har ingen respekt for vores præsident, lød det fra Trump.

Modsvaret fra Clinton lød:

- Det er, fordi han hellere vil have en marionetdukke ved magten.

Trump:

- Jeg er ingen marionetdukke! Du er en marionetdukke!

Donald Trump anklagede herefter Clinton og Obama for at være blevet udmanøvreret af Putin.

Diskussionen om forholdet til Rusland blev indledt, efter Clinton bragte det formodede russiske hack af den amerikanske stat på bane i forbindelse med sagen om hendes brug af en privat server til fortrolige emails.

Trump afviste endnu engang, at der var beviser for, at Rusland stod bag hacket - på trods af, at det amerikanske efterretningsvæsen har udtalt, at alt peger i den retning. Da han blev adspurgt, om han fordømte den russiske indblanding, lød svaret:

- Selvfølgelig fordømmer jeg det.

Debatten mellem de to kandidater er den sidste af tre forud for præsidentvalget den 8. november.

Facebook
Twitter