WikiLeaks: Clinton tjente kassen på taler i Wall Street

Der er lækket gamle e-mails, som indeholder udsnit af Hillary Clintons godt betalte taler for bankfolk.

Hillary Clintons e-mails med udsnit af taler, som Hillary Clinton har holdt for finanskredse på Wall Street, er blevet lækket. (Foto: Brendan SMIALOWSKI © Scanpix)

Mens USA har travlt med offentliggørelsen af en ældre video, hvor den republikanske præsidentkandidat, Donald Trump, taler sexistisk, har WikiLeaks lækket en stribe e-mails, der angiveligt hænger den demokratiske præsidentkandidat, Hillary Clinton, til tørre.

Nyhedsbureauet Reuters skriver, at der er tale om tusindvis af e-mails med udsnit af taler, som Hillary Clinton har holdt for finanskredse på Wall Street.

Det er Clintons kampagnechef, John Podestas e-mails, der er hacket, og han beskylder russiske kredse for at stå bag.

- Jeg er ikke glad for at blive hacket af russerne i deres ønske om at give valget til Donald Trump, siger Podesta på Twitter.

Han lader også forstå, at der måske er falske e-mails iblandt. I hvert fald siger han, at han "ikke har haft tid til at finde ud af, hvilke dokumenter der er ægte, og hvilke der er falske".

Ifølge tv-stationen ABC, der citerer nyhedsbureauet AP, omhandler e-mailene taler, som Clinton har holdt i årene forud for den igangværende præsidentkampagne.

Taler hun fik penge for

Det er taler, som hun har fået penge for. Ifølge oplysningerne 26,1 millioner dollar - omkring 172 millioner kroner. I talerne placerer hun sig selv sikkert og solidt i den lejr, der går ind for frihandel.

Donald Trump har gjort modstand mod frihandel til en hjørnesten i sin kampagne. Han vil have USA's handelsaftaler genforhandlet.

Under valgkampen - først i primærvalgkampen mod Bernie Sanders og siden i duellen med Donald Trump - er Hillary Clinton blevet beskyldt for at stå kapitalinteresserne på Wall Street nær.

Bernie Sanders opfordrede hende forgæves til at offentliggøre de taler, hun har holdt for Wall Street-firmaerne, men det har hun afvist.

BBC skriver på sin netavis, at der også omtales et Goldman Sachs-sponsoreret arrangement, hun deltog i tilbage i oktober 2013.

Her talte hun for, at Wall Street bør konsulteres, når der skal laves finansielle reformer.

- De mennesker, der kender industrien bedst, er de mennesker, der arbejder i industrien, sagde hun.

/ritzau/

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter