Trump har allerede et øgenavn klar til Bidens vicepræsidentkandidat

Kamala Harris er skarp og benhård, siger DR's USA korrespondent Lillian Gjerulf Kretz. 

Kamala Harris aflægger ed som senator i 2017.

Præsident Donald Trump er klar i spyttet om Joe Bidens valg af Kamala Harris som vicepræsidentkandidat.

- Hun klarede sig meget dårligt til primærvalgene. Man regnede med, at hun ville klare det godt, men hun endte med at få omkring to procent af stemmerne og brugte en masse penge, sagde han i går på et pressemøde, hvor han også udtalte, at hun var "modbydelig" mod andre kandidater til primærvalgene.

På Twitter har han også delt en video, hvor Kamala Harris bliver kaldt for 'Falske Kamala' - "phony Kamala". Videoen stammer fra hans egen kampagne.

Kamala Harris klarede det dårligt i den indledende fase, siger DR's USA korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, og hun tvivler på, at præsidenten har drømt om at være oppe mod Kamala Harris.

- Hun ligger lunt hos mange forstadsvælgere til et nationalt valg. Jeg tror, at Trump hellere ville have haft en, som ligger markant længere ude på venstrefløjen, vurderer hun.

Trump smider igen Nasty-kortet

Donald Trump har længe kaldt Joe Biden for "Langsomme Joe", men nu er øgenavnene nået et skridt videre. I videoen på Twitter, bliver der også sagt, at "Langsomme Joe Biden og falske Kamala Harris er perfekte sammen - men forkerte for USA."

Da Donald Trump blev spurgt ind til Joe Bidens valg af Kamala Harris, gav han en længere forklaring på, hvorfor han var overrasket over, at hun var endt som den endelige kandidat.

Han sagde blandt andet, at Kamala Harris havde vist mangel på respekt over for Joe Biden under demokraternes primærvalg, og at hun havde været modbydelig over for en højesteretsdommer.

- En af grundene til, at det overraskede mig, er, at hun sandsynligvis var mere ondskabsfuld end Pocahontas (Trumps øgenavn for den tidligere kandidat Elizabeth Warren, red.) over for Biden.

En stærk kandidat, som appellerer til mange grupper

Kamala Harris er den første sorte kvinde, der er blevet valgt til posten og kan blive den første kvindelige vicepræsident i USA's historie - hvis Joe Biden vinder valget til november.

Der er en lang række grunde til at valget er faldet på hende, lyder det fra DR's USA korrespondent. Blandet andet har Kamala Harris været en stærkt stemme i debatten om systemisk racisme.

- Først og fremmest afspejler valget af hende, hvor USA står lige nu, og hvilke udfordringer den kommende præsident og hans makker skal kunne håndtere, siger Lillian Gjerulf Kretz og fortsætter:

- USA har senest været ramt af corona og præget af et opgør med landets racistiske historie, så valget af en sort kvinde sender et vigtigt signal, vurderer hun.

Skal være klar til præsidentrollen

Bidens valg af vicepræsident er centralt i årets præsidentvalg, fordi Joe Biden vil blive den ældste præsident i USA's historie, og derfor vil man vide, hvem der skal kunne tage over for ham.

- Joe Biden har selv sagt, at hans vicepræsident skal kunne være klar fra dag et - også til Bidens eget job, siger Lillian Gjerulf Kretz.

Udover Trump har flere kommenteret på valget af Kamala Harris på Twitter. Her har Sarah Palin blandt andet skrevet tillykke og delt et opslag med gode råd. Sarah Palin blev peget på som vicepræsident af republikaneren John McCain, da han stillede op til præsidentvalget i 2008.

Den tidligere præsident Barack Obama har også kommenteret på valget. Han er begejstret for Bidens bud på en vicepræsidentkandidat.

- Nu har Joe en ideel partner til at hjælpe ham med at tackle de store udfordringer, som USA står over for lige nu og i de kommende år, skriver Obama i en erklæring ifølge nyhedsbureauet AFP.

FacebookTwitter