Trump indlagt på hospital efter positiv corona-test

Han er begyndt på behandling med corona-medicinen Remdesivir.

Præsident Donald Trump er på vej mod militærhospitalet, for at blive behandlet for COVID-19. (Foto: © Jim Lo Scalzo, Scanpix)

Sent i går aftes dansk tid blev den 74-årige amerikanske præsident, Donald Trump, flyttet til militærhospitalet Walter Reed National Military Medical Center, efter han er blevet smittet med corona.

Det sker som en sikkerhedsforanstaltning i forhold til sygdommens udvikling. Det oplyser Kayleigh McEnany, der er talskvinde for Det Hvide Hus til Reuters.

- Ud fra et forsigtighedsprincip og efter anbefaling fra sine læger og medicinske eksperter vil præsidenten arbejde fra præsidentkontoret på Walter Reed (militærhospitalet, red.) de kommende dage, siger Kayleigh McEnany.

Kort inden præsidenten blev fløjet til hospitalet, skrev hans egen læge i en officiel meddelelse, at han er udmattet, men ved godt mod. Seneste melding fra Trumps talskvinde er, at han fortsat vil kunne arbejde.

Trump selv har tidligt lørdag morgen, dansk tid, lavet en opdatering på Twitter fra hospitalet.

- Det går godt, synes jeg. Tak til jer alle. KÆRLIGHED!!!, skriver Trump.

Bliver behandlet med corona-medicin

I forbindelse med indlæggelsen er han begyndt i behandling med coronamidlet Remdesivir, oplyser hans læge i Det Hvide Hus lørdag morgen dansk tid.

Lægen oplyser også, at den coronasmittede præsident ikke har brug for at få tilført kunstig ilt.

- Han har ikke brug for supplerende ilt, men er efter konsultationer med specialister begyndt i behandling med Remdesivir. Han har taget den første dosis og hviler nu, skriver lægen.

Hospitalssuite har køkken og konferencelokale

Den hospitalsstue, som Trump er blevet indlagt på, er nok en opgradering i forhold til, hvad de fleste er vant til. Han er nemlig blevet indlogeret i den såkaldte præsidentsuite.

Suiten er mere lig et hjem og et kontor end en hospitalsstue og er både udstyret med et køkken og et konferencelokale samt egen intensivafdeling, skriver Ritzau.

Stabschefen i Det Hvide Hus har også sit eget kontor på hospitalet, hvor der også er et værelse til Trumps egen læge, så denne kan være til stede 24 timer i døgnet under Trumps ophold.

Eksrådgiver også smittet

Udover hans hustru, Melania Trump, er den amerikanske præsidents tidligere rådgiver Kellyanne Conway også blevet testet positiv for coronavirus. Det oplyser hun på Twitter lørdag morgen dansk tid.

- I aftes blev jeg testet positiv for COVID-19. Jeg har milde symptomer, og jeg har det fint, skriver hun blandt andet i sit tweet.

Kellyanne Conway var til stede i Rosenhaven i Det Hvide Hus sidste lørdag, da Trump præsenterede dommer Amy Coney Barret som kandidat til det ledige sæde i USA's højesteret. To senatorer, der også var til stede under præsentationen, er efterfølgende også bekræftet smittet.

Hvordan virker Remdesivir?

  • Remdesivir er en væske, der gives intravenøst - altså direkte i blodet.

  • Medicinen er antiviral, hvilket vil sige, at den angriber virus i kroppen. Det går efter virussets proteiner og forhindrer dem i at kopiere deres genetiske materiale, så virus ikke formerer sig.

  • Remdesivir virker bedst fra det tidspunkt, hvor en Covid-19-patient er iltkrævende. Når først en patient har brug for respirator, har virus formeret og spredt sig for meget.

  • Medicinen er betinget godkendt til behandling af Covid-19-patienter i EU af Det europæiske lægemiddelagentur EMA.

Kilder: dr.dk, Sundhedsstyrelsen