52-årig tyrefægter kan starte politisk karriere i Frankrig i aften

- Tyrefægtning lærer én meget om livet. Det lærer én om arbejdsdiciplin og mod.

I aften kan Frankrig få sit mest uerfarne parlament nogensinde.

Hundredvis af borgere uden politisk baggrund stiller op for præsident Macrons parti, La République en Marche (Fremad for Republikken), der står til en jordskredssejr. En fornyelse af det politiske liv i Frankrig mener nogle. Et potentielt amatørparlament, mener andre.

En af de mange, der fører valgkamp for første gang i sit liv, er tyrefægteren Marie Sara.

- Det er et utroligt eventyr. For halvanden måned siden vidste jeg ikke engang, hvad det ville sige at føre valgkamp, siger Marie Sara, der har erfaring med sig i ryggen, som, hun mener, kan gavne hende i en politisk karriere.

- Tyrefægtning lærer én meget om livet. Det lærer én arbejdsdiciplin, mod, at sætte sig selv på spil. At acceptere nederlag, for det sker lige så tit i arenaen som det gør i politik, siger hun og fortsætter:

- At acceptere sejren med ydmydhed. Og især at acceptere, at man skal arbejde for det.

Rival hos højrefløjspartiet

I Marie Saras valgkreds i Gard-departementet står højrefløjspartiet Front National stærkt. Hendes rival ved valget i dag er Marine le Pens rådgiver, Gilbert Collard. Og dét er hele grunden til, at tyrefægteren er gået ind i politik. Dét samt et vigtigt telefonopkald fra Emmanuel Macron.

- Jeg sagde ’Giv mig 24 timer’. Jeg sov ikke, jeg talte med mine børn, mine venner, og så tog jeg beslutningen om at kaste mig ud i det, siger Marie Sara.

Valgstederne er åbne indtil klokken 20.00 i aften, og det forventes, at et resultat er klar natten til mandag.