Tema Præsidentvalg i Frankrig

Fransk præsidentkandidat i modvind efterlyser opbakning på krisemøde

Frankrigs konservative præsidentkandidat, François Fillon, afviser at trække sig.

François Fillon ankommer her til et krisemøde i partiet. (Foto: Gabriel bouys © Scanpix)

François Fillon vil ikke trække sig fra kampen om at blive Frankrigs næste præsident.

I stedet beder han i dag sit parti om at stå sammen omkring kandidaturet, som han ifølge Reuters kalder det eneste legitime.

- Det er på tide, at alle sammen tager sig sammen og kommer til fornuft, siger han til partilederne, der er samlet til krisemøde.

- Jeg beder alle mænd og kvinder om at respektere det signal, som vores vælgere sendte under primærvalget og stå bag mit kandidatur, som er det eneste legitime.

Præsidentvalg i Frankrig

Det franske præsidentvalg er afgjort. Frankrigs næste præsident er Emmanuel Macron fra bevægelsen En Marche. Han fik 66 procent af stemmerne mod Marine Le Pens 34 procent.

Gå til tema

Ifølge anklager skulle Fillon i sin tid som folkevalgt politiker have aflønnet sin kone i årevis for arbejde, hun ikke har udført.

Den franske anklagemyndighed har officielt indledt en efterforskning af kandidaten, der er opstillet for partiet Les Républicains (LR).

De seneste dages meningsmålinger har vist, at Fillon står til at tabe den første valgrunde til Front Nationals Marine Le Pen og den liberale Emmanuel Macron.

Tidligere i dag slog den tidligere premierminister Alain Juppé fast, at han ikke bliver ny kandidat.