Macron udsat for massivt hackerangreb kort før fransk valg

Emmanuel Macrons lejr har fået stjålet dokumenter, som blandes med falske informationer og spredes online.

Emmanuel Macrons kampagnestab skal have fået stjålet dokumenter i et større hackerangreb. (Foto: © Eric Feferberg, Scanpix)

Kampagneholdet bag den franske præsidentkandidat Emmanuel Macron siger, at det er blevet udsat for et massivt hackerangreb.

Det sker kort tid før, at de franske vælgere skal afgøre, hvem der skal være deres nye præsident.

Valget finder sted søndag. Det står mellem den moderate Macron og den stærkt højreorienterede Marine Le Pen.

Macrons kampagnestab oplyser, at det har fået stjålet en lang række dokumenter. De bliver nu blandet med falske dokumenter og spredt på nettet.

- Filerne, der cirkulerer rundt, blev taget for flere uger siden på grund af, at mailindbakker fra adskillige partiansatte blev hacket, skriver partiet i en pressemeddelelse ifølge det franske nyhedsbureau AFP.

Staben oplyser ikke, hvem der menes at stå bag hacket. Den går heller ikke i detaljer med, hvilke dokumenter der angiveligt er falske.

Meddelelsen om hacket kommer kort før midnat natten til i dag. Efter midnat dagen før valget må politikerne nemlig ikke længere komme med udtalelse, der kan influere på valgresultatet.

Af samme årsag har den franske indenrigsminister ikke ønsket at udtale sig om sagen.

Hjemmesiden Wikileaks har udsendt flere tweets om sagen og har linket til filerne. Her står der, at filerne indeholder tusindvis af e-mails, fotos og vedhæftninger dateret op til 24. april i år.

Wikileaks skriver ligeledes, at de endnu ikke har opdaget falske oplysninger, som Macron-lejren ellers mener, at der forefindes i de tusindvis af dokumeneter.

Tidligere udsat for angreb

Det er ikke første gang, at Macron-lejren kæmper mod falske nyheder.

I februar oplyste generalsekretæren i Macrons parti, at man i stigende grad blev udsat for angreb og bagvaskelse i russiske medier.

- Russiske hjemmesider forsøger at hjælpe mere prorussiske politikere i Frankrigs valgkamp, sagde Richard Ferrand, der er generalsekretær i Macrons parti, En Marche!.

Kort efter at han indledte sit kandidatur, blev Macron også tvunget til at afvise rygter om, at han havde et homoseksuelt forhold uden om sit ægteskab.

Omvendt har hans modstander ved valget, Marine Le Pen, helt åbent erkendt, at hun beundrer Ruslands præsident, Vladimir Putin.

Hun har blandt andet holdt møde med præsidenten under valgkampen.

Hun har også opfordret til tættere franske relationer med Rusland og godkendt Moskvas annektering af Krimhalvøen fra Ukraine i 2014.

Macron, som er 39 år og tidligere økonomiminister, er gået til valg med løftet om at forene en splittet nation.

Han vil samtidig forstærke forholdet mellem Frankrig og Tyskland og således styrke EU.

/DR Nyheder/