Matematiker, tyrefægter og pensionister: Macron afslører sine kandidater

Frankrigs kommende præsident har fundet størstedelen af de kandidater, som skal dyste ved landets kommende parlamentsvalg.

Her er en samling af "La Republique en Marches" i alt 428 kandidater, som indtil videre er udpeget til parlamentsvalget i næste måned. (Foto: Joel Saget © Scanpix)

Frankrigs kommende præsident, Emmanuel Macron, er i fuld gang med at finde de personer, som skal repræsentere hans parti, ”La Republique en Marche”, ved landets kommende parlamentsvalg i juni.

Macrons parti blev stiftet i april 2016 og har i dag ingen medlemmer i det franske parlament. Derfor har han skulle samle et helt nyt hold og har haft forhåbninger om, at medlemmer fra både socialistpartiet og det borgerlige, republikanske parti ville melde sig under fanerne.

428 personer er blevet udvalgt, og blandt dem er kun 24 medlemmer af det nuværende parlament, skriver BBC.

Den yngste kandidat er 24 år gammel, mens den ældste er 72 år. Omkring 10 kandidater er arbejdsløse, mens cirka 20 er pensionerede. Derudover er en håndfuld studerende også med på Macrons hold.

De nuværende parlamentsmedlemmer, som har valgt at tilslutte sig Macrons parti, kommer alle sammen fra afgående præsident François Hollandes socialistparti.

En af dem med tilknytning er Hollandes kommunikationsrådgiver, Gaspard Gantzer.

Andre kandidater tæller den berømte matematiker Cédric Villani, den tidligere anti-korruptionsdommer Éric Halphen og den forhenværende tyrefægter Marie Sara.

Mangler stadig over 100 kandidater

Emmanuel Macron skal i alt udpege 577 kandidater og mangler derfor stadig over 100, før han er færdig. Ifølge The Guardian vil de resterende kandidater blive fundet senest onsdag i næste uge.

Under sin præsidentkampagne lovede Macron at forny det politiske landskab, hvilket kan ses på dem, som indtil videre er valgt. 52 procent af dem har ingen politisk fortid, og halvdelen af de udvalgte er kvinder. Ifølge BBC har Macrons parti modtaget ansøgninger fra flere end 19.000 personer.

Ved parlamentsvalget skal kandidaterne stille op i Frankrigs 577 enkeltmandskredse, hvor der - ligesom ved præsidentvalget - vil være to valgrunder. De to runder finder sted den 11. og 18. juni.

Emmanuel Macron vandt det franske præsidentvalg med 66,1 procent, mens hans modkandidat Marine Le Pen fik 33,9 procent af stemmerne.

Macrons parti ”La Republique en Marche” har aldrig tidligere deltaget ved et valg. Det blev dannet af Macron i april 2016, da han besluttede at forlade Socialistpartiet.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk