VIDEO 10.000 kampklædte soldater patruljerer i franske storbyer: Folk giver os kaffe og croissanter

Borgere og turister tager godt imod gadebilledets tungt bevæbnede skikkelser i Frankrig.

Med sin grønne kamuflage, røde baret og automatvåben - klar til at blive hævet i tilfælde af en trussel - forstyrrer soldaterne fra den såkaldte Operation Sentinelle den franske forårsidyl.

Men ifølge løjtnant Mathieu tager både borgere og turister godt imod de tungt bevæbnede skikkelser i gadebilledet.

- De er meget imødekommende over for os. Vi får tit gaver. Som du kan se, så forhindrer den militære tilstedeværelse ikke turisternes aktiviteter.

- Gaver?

- Ja, de giver os kaffe eller croissanter, og det er ret rart for os, når vi tager af sted om morgenen, fortæller løjtnanten, der er en del af Sentinelle-operationen, som omfatter 10.000 soldater, inklusiv 3.000 soldater i reserven, der har til opgave at forsvare og beskytte det franske folk.

Operationen blev etableret under det franske forsvarsministerium efter terrorangrebet på satiremagasinet Charlie Hebdo og den efterfølgende gidseltagning i et jødisk supermarked i begyndelsen af januar 2015.

Sentinelle-soldaterne patruljerer i de franske storbyer, og under attentatforsøget på museet Louvre i februar og i Paris-lufthavnen Orly i marts var det netop disse soldater, der blev angrebet.

- Groft sagt må det hellere ramme mænd, der er bedre uddannet og trænet til et angreb, end det må ramme befolkningen, fortæller løjtnant Mathieu.

Når franskmændene på søndag går til præsidentvalg vil myndighederne være endnu mere synligt end vanlig. Flere end 50.000 ekstra betjente og soldater vil nemlig blive udkommanderet til at beskytte vælgere og valgsteder mod terrorangreb.