Britiske forsider: Løgneren May og Corbyn i skraldespanden

Størstedelen af Storbritanniens store aviser peger på De konservative på valgdagen, fortæller korrespondent.

Den britiske premierminister, Theresa May, får opbakning på de fleste forsider i Storbritannien i dag. (Foto: Toby Melville © Scanpix)

Briterne går til valg i dag, og på vej til stemmeboksen kan de møde nogle hårdtslående spisesedler fra de store aviser.

Størstedelen af aviserne i Storbritannien peger på valgdagen på den konservative premierminister Theresa May, når de skal opfordre vælgerne til at sætte deres kryds - på bekostning af udfordreren Jeremy Corbyn fra Labour.

- Hvis man skal stemme på et stabilt og sikkert Storbritannien, som kan beskytte sine borgere, og som kan vikle sig ud af EU på en betryggende måde, så skal man stemme på Theresa May. Det er det generelle billede, fortæller Europa-korrespondent i DR Nyheder, Anna Gaarslev, der befinder sig i Leeds i England.

Stemmeguide

Avisen The Daily Mail anklager Labour for at fortælle "mange løgne" under valgkampen. Avisen giver en "taktisk stemmeguide" til, hvad man kan gøre for at give De konservative flertallet.

https://twitter.com/SkyNews/status/872568414639992832

På samme måde beder avisen The Times vælgerne om at "passe på det gamle Labour".

Avisen skriver, at en stemme på Jeremy Corbyns parti vil "belønne en ideologisk enspænder, mens landet har brug for erfaring og pragmatisme".

Corbyn i skraldespanden

The Sun fortæller sine læsere, at de ikke må lægge Storbritannien i Corbyns hænder. Smid ikke Storbritannien i "the Cor-bin", skriver tabloidavisen under et billede af Labour-lederen, som stikker hovedet op af en skraldespand.

https://twitter.com/PaulWharton10/status/872582395542818816

- Britiske aviser går til stålet. De er meget frække, og der er masser af grov humor. Hvis ikke man er vant til det, kan tonen virke både stødende og fornærmende - og det er den faktisk også, siger Anna Gaarslev.

Forbandede løgne

Også The Daily Telegraph opfordrer vælgere til at stemme på May. Avisen kalder Jeremy Corbyn en "neomarxist", der kan ødelægge 35 års fremskridt.

På den anden side står avisen Daily Mirror. Her kan man se et uskønt billede af May under overskriften "Løgne, forbandede løgne og Theresa May".

- Døm ikke Storbritannien til fem år mere under De konservatives regime, skriver avisen.

https://twitter.com/TagTheBird_uk/status/872581544879280128

Front mod Corbyn

Avisen The Guardian, som normalt ligger til venstre for midten i en britisk sammenhæng, opfordrer ikke direkte til at stemme på en bestemt kandidat, men den går i kødet på Theresa May, som ifølge avisen har misbrugt en oplagt mulighed til at debattere briternes udmeldelse af EU.

- En farce følger måske efter Brexit-dramaet, skriver avisen.

Anna Gaarslev mener, at det må være bekymrende for Labour, at ikke engang The Guardian vil støtte Jeremy Corbyn.

- Det, vi ser nu fra mediernes side, er nærmest en front mod Corbyn. Hans manglende ledererfaring og manglende internationale erfaring gør i hvert fald livet lidt besværligt for ham på forsiderne her til morgen, siger Anna Gaarslev.