Dobbelt-exit: Theresa Mays to toprådgivere trækker sig

Efter valgskuffelse tager to centrale rådgivere afsked med den kriseramte konservative lejr.

Nick Timothy og Fiona Hill, to af Theresa Mays nærmeste rådgivere, trækker sig efter valgnederlag. (Foto: Facundo Arrizabalaga © Scanpix)

Efter massiv kritik af den konservative valgkampagne træder Theresa Mays to stabschefer, Fiona Hill and Nick Timothy, tilbage.

Det skriver henholdsvis BBC og The Guardian.

Fredag indkasserede Storbritanniens konservative premierminister Theresa May et stort valgnederlag og tabte 12 pladser i parlamentet, mens modstanderen Labour gik markant frem.

"Monstre"

Siden har mange konservative politikere krævet, at de ansvarlige for den fejlslagne kampagne tager ansvar og går af. Blandt andet mener kritikerne, at Theresa Mays kursændring på ældrepolitikken, hvor man truede med at indføre større egenbetaling, har kostet mange stemmer.

Sarah Wollaston er et af de Tory-parlamentsmedlemmer, der sætter ord på vreden:

- Jeg synes, at May skal blive, siger hun til The Guardian.

- Men jeg kan ikke forestille mig at rådgiverne bliver. Jeg synes, at de skal trække sig.

En anonym minister kalder også over for avisen de to stabschefer for "monstre, der har sænket vores parti".

Afskedserklæring: Bizarre mediehistorier

Nick Timothy har udsendt en udtalelse, hvor han tager ansvar for sin del af kampagnen:

- Især fortryder jeg min beslutning om ikke i vores valgmanifest at inkludere et loft såvel som et bundniveau i vores forslag til dæmme op for de øgede udgifter til social velfærd. Men jeg vil gerne gøre opmærksom på, at de bizarre mediehistorier om min egen rolle i forslaget er forkerte: Det har været genstand for mange måneders arbejde i Whitehall (regeringens hovedsæde red.) og var ikke mit personlige kæleprojekt, hedder det i afskedserklæringen.

Han skriver, at valgskuffelsen ikke skyldtes manglende støtte til May og de konservative, men snarere en uventet opbakning til Labour, som man ikke formåede at opdage.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter