Korrespondent: May forsøger at markere sig som en stærk leder

Theresa May er igennem valgkampen blevet beskyldt for at have skåret for meget på politiet.

Premierminister Theresa May forklarede på et vælgermøde, at hun var klar til at ændre i menneskerettighedslove, hvis de stod i vejen for nye tiltag i terrorbekæmpelsen. (Foto: pool © Scanpix)

Om mindre end 24 timer skal de britiske vælgere til valgurnerne og pege på, hvem de vil se lede landet i de kommende år.

I et forsøg på at overbevise vælgerne gjorde premierminister Theresa May det i går klart, at hun var klar til et opgør med menneskerettighedslove, hvis de kom i vejen for nye tiltag i terrorbekæmpelsen. Et forsøg på at markere sig som en stærk leder, vurderer DR's London-korrespondent, Kim Bildsøe Lassen.

- Hun forsøger at fremstå som en stærk leder, der vil gøre hvad som helst for at bekæmpe terrorisme.

- Hun forsøger at komme tilbage efter beskyldninger om, at hun i sin tid - dels som premierminister, men måske endnu mere som indenrigsminister - har skåret for kraftigt i politiet, i ressourcerne til de folk, som har skullet kæmpe mod terrorisme, siger han.

Mays største konkurrent til premierministerposten, Labours Jeremy Corbyn, har slået på, at nedskæringer i politiet skal stoppes. I stedet vil han investere flere midler

Samtidig mener han, at menneskerettighederne bør respekteres.

Med to angreb inden for de seneste par uger er terror blevet det helt store emne i valgkampen, og ifølge Kim Bildsøe Lassen er politikerne bange for på nogen som helst måde at komme til at virke svag over for terroristerne.

- Stemningen i landet er, at nu må der gøres et eller andet, siger han.

- Der er mange, der nu siger, at det vigtigste for dem er, hvem de tror på, kan beskytte dem bedst.