Labour hilser parlamentsvalg velkomment

Labour er tilfreds med premierministerens plan om hurtigt valg, og dermed er der flertal i parlamentet.

Den britiske Labour-leder, Jeremy Corbyn, er tilfreds med, at der udskrives parlamentsvalg, og med Labours stemmer er der flertal for valget i parlamentet. (Foto: Andy rain © Scanpix)

Lederen af det britiske arbejderparti, Jeremy Corbyn, hilser den konservative premierminister Teresa Mays beslutning om at udskrive valg velkommen, skriver Reuters.

- Labour vil tilbyde landet et godt alternativ til regeringen, som ikke har kunne genopbygge økonomien, som har leveret faldende levestandard og beskåret vore skoler, skriver Corbyn på Twitter.

Med opbakning fra Labour er der flertal for at udskrive parlamentsvalg i parlamentet.

UKIP støtter også et valg

Det højreorienterede parti UKIP bakker også op om et britisk parlamentsvalg 8. juni.

- Vi ser frem til at kunne sprede UKIP’s positive budskab over landet. Dog mener vi, at premierministerens beslutning om at udskrive valg er en kynisk beslutning styret af Labours svaghed og ikke, hvad der er bedst for vores land, lyder det fra lederen Paul Nuttall.

UKIP talte varmt for et britisk farvel til EU under brexit-valgkampen sidste år, hvor den tidligere UKIP-leder Nigel Farage påkaldte sig stor opmærksomhed. Tim Farron, leder af de liberale demokrater siger, at kun hans parti kan forhindre det konservative parti i at få flertal.

- Hvis du vil undgå et forfærdeligt hårdt brexit, hvis du vil beholde Storbritannien i EU's indre marked, hvis du ønsker et Storbritannien, der er åbent, tolerant og forenet, så er det her din chance, tilføjer han.

Liberaldemokraterne fik lige under otte procent af stemmerne ved valget i 2015.

Fra Skotland er reaktionen fra førsteminister Nicola Sturgeon:

- De konservative ser en chance for at rykke Storbritannien til højre, gennemtvinge et hårdt brexit og skære yderligere ned. Lad os stå sammen for Skotland.

/DR Nyheder/

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter