'Løgner, løgner': Protestsang om Theresa May kan blive nummer et

Sangen ’Liar Liar GE2017’ nærmer sig toppen af den britiske hitliste, selvom den er bandlyst på radioerne.

En protestsang om Theresa May er i øjeblikket den mest downloadede sang hos Amazon i Storbritannien. (Foto: CHRIS J. RATCLIFFE / POOL © Scanpix)

’Hun er en løgner, løgner. Hun er en løgner, løgner. Nej, du kan ikke stole på hende.’

Sådan lyder det blandt andet i nummeret ’Liar Liar GE2017’ med det britiske band Captain Ska, som nærmer sig toppen af den britiske hitliste.

Nummeret er i øjeblikket den mest downloadede sang hos Amazon og indtager en andenplads på iTunes i Storbritannien, hvilket tyder på, at den kan blive nummer et, når den officielle, britiske hitliste over de mest populære singler offentliggøres på søndag. Det skriver The Independent.

Ingen radiostationer vil imidlertid spille sangen, som - udover den kritiske tekst - indeholder lydklip fra Theresa Mays taler og interviews:

’Vi forbyder ikke sange eller kunstnere, men vores redaktionelle linjer kræver, at vi forbliver upartiske, og da Storbritannien for tiden er midt i en valgkamp, vil vi fortsat ikke spille sangen,’ forklarede BBC Radio 1 en meddelelse.

Også populære hitprogrammer som Capital FM Big Top 40 og Heart Radio har ifølge BBC nægtet at spille nummeret.

Underskriftsindsamling støtter sang

Det vil en underskriftsindsamling på change.org imidlertid forsøge at lave om på. Indsamlingen har i skrivende stund høstet 4.246 underskrifter fra folk, som kræver, at radiostationerne skal spille nummeret.

Et par hundrede har ligeledes på Facebook meldt sig til en protest foran BBC’s hovedkvarter i London, som finder sted i dag, når hitlisteprogrammet bliver spillet. Arrangørerne skriver på Facebook, at de vil forlange, at BBC spiller nummeret, og hvis det ikke sker, vil de selv skrue op for det foran hovedkvarteret.

Bandet Captain Ska har også selv ytret et ønske om, at sangen skal spilles på radiostationerne:

- Det her kan kun ses som et forsøg fra medieejerne om at underminere folkets holdning. Tusindvis af mennesker har downloadet nummeret, og vi forlanger, at det bliver spillet i radioen som enhver anden sang ville blive det, lyder det ifølge The Independent fra en af bandets sangskrivere.

Indtil valgdagen den 8. juni går alt overskud fra sangen i øvrigt til velgørende formål.