London-borgere om Mays nedtur: Det værst tænkelige resultat

Borgerne frygter, at Brexit-forhandlingerne bliver trukket i langdrag.

- Corbyn sælger positive visioner, og det har Storbritannien brug for, mener Rob Smith, der stemte Labour.

- Det britiske folk kan ikke lide dem, der forventer, at alt går deres vej.

Sådan siger Alan, der lige som de fleste borgere, DR Nyheder møder på gaden i London, er opgivende over for premierminister Theresa Mays valgnedtur.

Premierminister Theresa May og hendes konservative parti beholder positionen som det største parti, men de kan ikke få flertal. For at få flertal og kunne danne regering, skal hun skabe en koalition med støttepartier.

Og det mener Alan vil forlænge Brexit-forhandlingerne med to eller tre år.

- Hun er en sød dame. Men hun var lidt arrogant, og det er ikke alle, der tager den slags pænt. Så stemmer de på den undertippede i stedet – bare for at bevise, at de kan, siger Alan.

- Det er en stor skam, men det er det, der er sket, siger han om Labour-formanden Jeremy Corbyns overraskende fremgang.

Det værst tænkelige resultat

Alex Simons ærgrer sig også over resultatet. Han frygter især, hvordan skilsmissen fra EU kommer til at forløbe.

- May udskrev valg, fordi hun ville have et stærkt mandat, og nu er alt forandret, siger Alex Simons. (Foto: Sune Christiani)

- Det var meningen, at vi skulle i gang med at forhandle Brexit, men nu skal de først i gang med at se, om de kan danne regering, siger Alex Simons.

- Jeg tror, at det hele bliver rodet og ustabilt, fordi der ikke er en klar vinder. Det er nok det værst tænkelige resultat, siger han.

Remy Belaid frygter også, hvad der skal ske nu. Han er aktiehandler og er bange for, hvordan Brexit-forhandlingerne vil påvirke hans hverdag.

- Vi er virkelig udsatte i finansverdenen. Skal bankerne flytte? Skal jeg flytte? Det er svært at leve et liv, når man ikke ved, hvad man skal i næste uge eller næste måned, siger han.

Han stemte på May og er chokeret over resultatet.

- Der er snak om, hvorvidt hun skal erstattes, men lad os se. Det viser bare, at folk føler sig så usikre i det hele taget, siger han.

Theresa May kan godt fortsætte uden et etableret flertal i parlamentet, men det kræver, at hun kan får flertal i parlamentet fra sag til sag fra en eller flere oppositionspartier.

- Det her resultat kommer os til at betyde kaos de næste 10 år, siger Rob Smith. (Foto: Sune Christiani)

Rob Smith mener, at May kun kan overleve ved at få støtte fra det nordirske parti Democratic Unionist Party, som er meget pro-Brexit. Men han tror, at det bliver svært for May.

- Befolkningen har ikke lyst til et hårdt Brexit, siger han.

Ifølge Rob Smith er Mays visioner for Storbritannien meget negative, og derfor stemte han på Labour-formanden Jeremy Corbyn. Ligesom hans børn.

- De er lige kommet i stemmealderen, og de er meget begejstrede for Corbyn. Som det er lige nu, er det virkelig svært at være studerende og betale 430.000 kroner for at gå på universitetet. Det er ikke en god måde at starte livet på, når man skal spare op til hus og pension, siger han.

- Corbyn sælger positive visioner, og det har Storbritannien brug for.