Theresa May: Jeg vil sikre stabilitet uanset valgresultatet

Det konservative partis leder Theresa May understreger, at mange stemmer stadig mangler at blive talt op.

I en kort tale i Maidenhead, forsikrede Theresa May, at hun vil sikre stabilitet for Storbritannien: - Landet har brug for en periode med stabilitet og uanset resultatet for det konservative parti vil vi leve op til vores pligt og sikre stabilitet, sagde May. Hun brugte talen til at takke sine ansatte, politiet og alle, der har støttet hende i Maidenhead i det sydlige England, som er den kreds, hvor hun er blevet genvalgt. - Det er en stor ære at være medlem af parlamentet, sagde hun og tilføjede, at det er de Konservatives pligt at danne en regering og lede brexit-forhandlingerne, hvis de bliver det største parti.

'Der er stadig stemmer, der mangler'

Hun valgte ikke at kommentere på, at hendes modkandidat den socialdemokratiske Jeremy Corbyn tidligere på morgenen opfordrede May til at trække sig tilbage på baggrund af, hvad der tegner til at blive et overraskende dårligt valg for det konservative parti. - Når vi kigger mere bredt på landet, mangler vi stadig at se det fulde billede. Der er stadig stemmer, der mangler, siger May. Exit polls og foreløbige resultater indikerer, at Theresa May mister sit flertal. De konservative står til at miste 12 pladser i parlamentet, mens Labour lige nu står til at gå 22 frem.

Lykkes det ikke de Konservative at sikre sig flertallet i parlamentet, skal partiet ud og søge støtte fra andre partier.

Det kan vise sig at blive svært. I hvert fald har Liberaldemokraternes tidligere leder Nick Clegg blandt andet afvist, at partiet vil stille sig bag May og De Konservative.