VIDEO Theresa May indleder forhandlinger med støtteparti

Lederen af det Nordirske DUP vil kræve noget af den britiske premierminister Theresa May for at være støtteparti.

Theresa May mødtes i dag med lederen af det Nordirske Demokratisk Unionistparti (DUP), Arlene Foster, i Downing Street 10. Ved parlamentsvalget i torsdags mistede Mays konservative parti sit absolutte flertal. Derfor har hun nu brug for DUPs mandater for at få flertallet tilbage.

- Uden DUPs 10 mandater kan hun ikke blive siddende som premierminister, siger DRs korrespondent i Storbritannien, Kim Bildsøe Lassen.

Det vil dog ikke være nogle omkostningsfrie mandater for Theresa May. - Der er ingen tvivl om, at DUP tager sig godt betalt for at støtte Theresa May. Så der skal sendes nogle penge til Nordirland, hvis DUP skal acceptere et samarbejde. Og der er en del, som ikke synes, det virker så godt at betale for stemmer, siger Kim Bildsøe Lassen. Arlene Foster kan sætte premierminister Theresa May i en situation, hvor hun vil være nødsaget til at indgå nogle politiske kompromisser. - Der er store udfordringer i forhold til, at DUP er et lidt specielt parti. Der er for eksempel mange konservative, som er bekymrede over DUPs ekstreme holdninger til abort og homoseksuelle ægteskaber, siger Kim Bildsøe Lassen.