"For første gang nogensinde kan jeg faktisk sige, hvad jeg synes"

Klokken 20 lukker de svenske valgsteder. DR Nyheder har mødt vælgere i Stockholm.

Den endelige nedtælling, før de svenske valgsteder lukker klokken 20, er gået ind, og ifølge svenske medier står vælgerne i usædvanligt lange køer for at komme til at stemme.

Og efter en valgkamp, hvor velfærd og udlændinge har fyldt debatten, og Sverigedemokraterne har været på dagsordenen til det sidste, var det spændte vælgere, som DR Nyheder mødte ved valglokalet på Engelbrecksskolen i Stockholm.

Ikke mindst førstegangsvælgeren Sofia Hjerpe, 19 år og jurastuderende.

- Det er en meget speciel dag, må man sige. Det er fedt, for man har fulgt så meget med i tidligere valg. Og for første nogensinde kan jeg faktisk sige, hvad jeg synes og vise, hvad jeg står for, siger Sofia Hjerpe.

- Det føles som en meget stor, en meget vigtig del af at blive voksen. Så jeg glæder mig, siger førstegangsvælgeren.

En meget vigtig dag

Også parret Afonso Leimdörfer, der er mødt frem med deres datter, som er førstegangsvælger, glæder sig til at stemme i dag.

- Det er en meget vigtig dag for os. Vi vil gøre en forskel og sikre, at det er de rette partier, der vinder, så at jeg som indvandrer kan blive i Sverige, siger Teresa Afonso Leimdörfer.

Også hendes mand, Peter Leimdörfer, glæder sig til at udøve sin demokratiske ret.

- Ja, det er klart, at det er en stor dag. Det er meget vigtigt i et demokrati at påvirke, hvem som skal styre landet, siger han.

Vælgeren Patrick Birgander er enig i, at det er dejligt at gå til valg. Men også svært.

- Jeg synes, mange partier denne gang har præsenteret meget enslydende sager. Så det har været svært.

Facebook
Twitter