19-årige Lukas har ringet på 500 døre for 'Mutti' Merkel

Tyske stemmer på valgdagen: Førstegangsvælgeren Lukas er vild med 'Mutti' Merkel.

Lukas Mönter har været i praktik hos det konservative CDU og hjælper til under valgkampen.

Helt til det sidste travede 19-årige Lukas Mönter i går rundt og forsøgte at overbevise tyskerne om, at Angela Merkel skal have fire år mere som kansler.

Tyske stemmer: 26-årige Stefan har stemt på AfD

Da flygtningekrisen i 2015 var på sit højeste besluttede 26-årige Stefan Adler at melde sig ind i det højreorienterede parti Alternative für Deutschland (AfD).

Stefan Adler bor i byen Viernheim, der er på størrelse med Slagelse. Han synes, at hans by er blevet forandret af indvandrere, og han har svært ved at genkende det billede, som de etablerede medier og politikere tegner af hans land.

Mød Stefan Adler her

En app på hans telefon viser, at han siden i sommer har ringet på omkring 500 døre i Berlin, Bochum, Oldenburg, hvor valgkampsteamet, som han arbejder for, ellers har vurderet det nødvendigt.

I dag må der ikke føres valgkamp i Tyskland, så her til morgen har Lukas Mönter været i kirke. Og nu er han lige trådt ud fra valglokalet, hvor han har afgivet sin første stemme til et Forbundsdagsvalg nogensinde.

- Der er en stor ære at få lov at bruge sin stemmeret for første gang, siger han og fortæller, at der er mange mennesker og små kødannelser uden for hans valglokale i Berlin.

'Generation Raute'

Lukas Mönter er en pæn ung mand med lyst kort hår, firkantede briller og frakke, og så er han en af Tysklands tre millioner førstegangsvælgere.

Tyske stemmer: Luise Nordhold har været medlem af SPD siden 1931

Luise Nordhold er 100 år gammel og blev medlem af det tyske socialdemokrati SPD, inden Hitler kom til magten.

I mange år har hun ventet på et comeback for sit parti, men med den seneste tids dårlige meningsmålinger ligger hendes håb for en valgsejr i dag på et lille sted.

Mød Luise Nordhold her og hør, hvad hun mener SPD har gjort galt.

En generation, som ikke var særligt gamle, da Angela Merkel for første gang blev valgt til kansler for 12 år siden og derfor også går under navnet 'Generation Raute' med henvisning til den rombe-lignende figur, som Angela Merkel ofte former med sine hænder, når hun taler.

Ligesom Lukas Mönter er en stor del af førstegangsvælgerne vilde med 'Mutti' - hele Tysklands mor, som Merkel efterhånden er blevet kaldt i mange år. Ifølge meningsmålinger ville hele 57 procent af dem stemme på hende.

At hun er så populær hos de unge skyldes flere ting.

- Hun står for stabilitet, en konstant i en politisk turbulent verden. Med hende ved man, hvad man får. Hun har fået Tyskland gennem kriserne, siger Lukas Mönter, der under valgkampen har været i praktik hos det konservative CDU.

Tyske stemmer: Petra håber på et stærkt valg til Die Linke

Petra Vogel er en af Tysklands mange millioner af 'arbejdende fattige', der trods arbejde har svært ved at betale regningerne.

Som fagforeningsaktiv kæmper hun for en euro i time, og i dag drømmer hun om at se Die Linke indtage pladsen som Forbundsdagens tredjestørste parti.

Mød Petra her

- Jeg plejer at sige, at "auf Merkel kann man bauen" (man kan bygge på Merkel,red.). Sådan har jeg det ikke med Martin Schulz, siger han.

Lukas Mönter tror også, at Angela Merkels stærke position i EU tiltaler de yngre generationer.

- Min generation er så forbundet i Europa, som ingen generationer har været før. Vi har været på udveksling i andre lande. Så selv om jeg først og fremmest ser mig selv som tysker, så er Europa og EU også en del af min identitet, siger han.

I aften skal Lukas Mönter med til valgfesten i CDU's hovesæde i hjertet af Berlin, og tør man stole på meningsmålinger, ser det ud til, at de får lov at fejre fire år mere med Merkel.

Et af højdepunkterne i Lukas Mönters stadig korte karriere skete faktisk allerede i går, hvor han hilste på kansleren, der delte kaffe ud til hans valgkampsteam, og ønskede dem en god sidste valgkampsdag.

- Jeg kan ikke huske præcis, hvad hun sagde. Men hun takkede mig for min indsats, siger han.

- Det var meget personligt.

Mød Lukas Mönter og Emilie Böversen, som begge har brugt sommeren på at føre valgkamp for Angela Merkel.