BILLEDER Demonstrationer i flere byer efter højrenationales succesvalg

Det indvandrerkritiske parti Alternative für Deutschlands succes har fået demonstranter på gaden.

Hos det stærkt indvandrerkritiske parti Alternative für Deutschland er humøret højt, da partiet ifølge prognosen kommer i Forbundsdagen med mere end 13 procent og omkring 88 pladser. Udenfor valgfesten er der knap så god stemning.

Demonstranter har nemlig taget opstilling med bannere og skilte, mens de råber slagord mod partiet. Ifølge Die Welt er der tale om cirka 700 demonstranter.

Det højrenationale parti holder sin valgfest på diskoteket Traffic på Alexanderplatz i hjertet af Berlin. Men adressen blev holdt hemmelig lige til det sidste. Da adressen blev annonceret, mødte flere demonstranter hurtigt op.

Demonstration mod AFD i Berlin.

Kampklædt politi er også talstærkt til stede, men lige nu forløber demonstrationen tilsyneladende uden de store uroligheder.

Og det er ikke bare i hovedstaden, at demonstranter lufter deres utilfredshed med valgresultatet. I Frankfurt er der også demonstrationer og det samme i Köln.

Ikke bare er det første gang, at AfD kommer i Forbundsdagen - lige nu står de også til at blive det tredjestørste parti efter CDU/CSU og SPD.

Se alle resultaterne fra det tyske valg her.