BILLEDER Demonstrationer i flere byer efter højrenationales succesvalg

Det indvandrerkritiske parti Alternative für Deutschlands succes har fået demonstranter på gaden.

  • Det højrenationale parti holder sin valgfest på diskoteket Traffic på Alexanderplatz i hjertet af Berlin, og politiet er stærkt til stede for at holde demonstranter på afstand. (Foto: Thorsten Wagner © Scanpix)
  • Det højrenationale og indvandrerkritiske parti Alternative für Deutschland, AfD, bliver ifølge en prognose valgt ind i det tyske parlament Forbundsdagen for første gang i partiets historie. (Foto: CHRISTIAN MANG © Scanpix)
  • Prognosen giver partiet 13,3 procent af stemmerne, hvilket gør partiet til det tredjestørste. Det er dog ikke alle, der er begejstrede for partiet. (Foto: Wolfgang Rattay © Scanpix)
  • Flere demonstranter har opstilling uden for AfD's valgfest med skilte, bannere og slagråb. (Foto: JOHN MacDougall © Scanpix)
  • Kampklædt politi er stærkt til stede flere steder, men indtil videre er der ikke forlydender om uroligheder. (Foto: Wolfgang Rattay © Scanpix)
  • Ved sidste valg fik AfD blot 4,7 procent af stemmerne, og kom dermed ikke over spærregrænsen på fem procent. (Foto: PATRIK STOLLARZ © Scanpix)
  • Også i Frankfurt er der flere folk på gaden i protest mod AfD. (Foto: ANDREAS ARNOLD © Scanpix)
  • Ved sidste valg fik AfD blot 4,7 procent af stemmerne, og kom dermed ikke over spærregrænsen på fem procent. (Foto: Wolfgang Rattay © Scanpix)
  • Flere politivogne spærrer vejen for demonstranter. (Foto: Wolfgang Rattay © Scanpix)
  • Demonstranter har taget opstilling med bannere og skilte, mens de råber slagord mod partiet. (Foto: TOBIAS SCHWARZ © Scanpix)
1 / 10

Hos det stærkt indvandrerkritiske parti Alternative für Deutschland er humøret højt, da partiet ifølge prognosen kommer i Forbundsdagen med mere end 13 procent og omkring 88 pladser. Udenfor valgfesten er der knap så god stemning.

Demonstranter har nemlig taget opstilling med bannere og skilte, mens de råber slagord mod partiet. Ifølge Die Welt er der tale om cirka 700 demonstranter.

Det højrenationale parti holder sin valgfest på diskoteket Traffic på Alexanderplatz i hjertet af Berlin. Men adressen blev holdt hemmelig lige til det sidste. Da adressen blev annonceret, mødte flere demonstranter hurtigt op.

Kampklædt politi er også talstærkt til stede, men lige nu forløber demonstrationen tilsyneladende uden de store uroligheder.

Og det er ikke bare i hovedstaden, at demonstranter lufter deres utilfredshed med valgresultatet. I Frankfurt er der også demonstrationer og det samme i Köln.

Ikke bare er det første gang, at AfD kommer i Forbundsdagen - lige nu står de også til at blive det tredjestørste parti efter CDU/CSU og SPD.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter