VIDEO Spidskandidat: Kun AfD kan beskytte homoseksuelle

Spidskandidat Alice Weidel kædede på et vælgermøde sin seksualitet sammen med Tysklands asyl- og udlændingepolitik.

Alternative für Deutshland (AfD) kæmper for de traditionelle familieværdier og anklages for at være homofobiske. Men det er partiet ikke, lyder det fra AfD's egen spidskandidat, Alice Weidel, som selv er homoseksuel.

Faktisk er partiet det eneste parti, der kan beskytte Tysklands homoseksuelle, mener Weidel, som for første gang talte åbent om sin egen seksualitet på et vælgermøde i Hessisches Viernheim i aftes.

- Muslimske bander har den seneste tid ført heksejagt på homoseksuelle. Og det midt i Tyskland! Det er en skandale! lød det fra højrefløjskandidaten.

Både for og imod

AfD er stærke modstandere af indvandring og islam, blandt andet på grund af hvad de selv benævner som "mainstream-islams" holdning til blandt andet homoseksuelle.

Men samtidig er partiet udtalte modstandere af homoseksuelles ret til at blive viet og til at adoptere, ligesom AfD sidste år kom med et forslag om at ændre seksualundervisningen i de tyske skoler, så pensum indeholdt færre informationer om homoseksualitet.

Partiet ser sig selv som forkæmper for kernefamilien og er - trods Weidels fremtrædende rolle - fjendligt indstillet overfor alternative livsstile.

Beskyttelse over indvandring

Det er dog ikke første gang, at den politiske højrefløj benytter indvandringskritik til at bejle til LGBT-miljøet. Også den omstridte hollandske politiker Geert Wilders fremlagde sin anti-muslimske politik som et forsøg på at beskytte LGBT-rettigheder.

Frankrigs Marine Le Pen har benyttet en lignende argumentation til at retfærdiggøre Front Nationals modstand mod muslimske flygtninge og migranter.

Om fire dag går tyskerne til valg. AfD ser ifølge meningsmålingerne ud til at komme ind i Forbundsdagen for første gang.

Se mere fra Alice Weidels tale i videoen i toppen af artiklen.

ALTERNATIVE FÜR DEUTSCHLAND

  • Stiftet i februar 2013 med mærkesager om stop for hjælp til kriselandene og en opløsning af eurosamarbejdet.

  • Fik ved valget til Forbundsdagen samme år 4,7 procent af stemmerne, hvilket lige præcis ikke var nok til at komme over spærregrænsen på fem procent.

  • Frauke Petry bliver valgt til ny formand, hvilket bliver tolket som en højredrejning i partiet, som proklamerer mere fokus på flygtninge- og indvandringspolitik.

  • I foråret 2017 bliver Alice Weidel og Alexander Gauland valgt til spidskandidater.

  • Flere partispidser er gennem tiden blev kritiseret for kontroversielle udtalelser.

  • Alexander Gauland har blandt andet sagt om den farvede tyske fodboldspiller Jérôme Boateng, at folk måske nok synes, han er en dygtig fodboldspiller, men ikke ønskede ham som nabo.

  • Står i meningsmålingerne nu til at klare sig et godt stykke over spærregrænsen.

  • Er repræsenteret i 13 af Tysklands 16 delstatsparlamenter.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk