Valglussing: Mays konservative taber over 1300 pladser ved lokalvalg

Premierministerens konservative parti får hug af vælgerne ved valget til bystyrerne i England.

Premierminister Theresa May erkender, at det britiske folk ved torsdagens lokalvalg har straffet Det Konservative Parti (Arkivfoto). (Foto: REUTERS/Toby Melville © REUTERS/Scanpix + Wikimedia (Creative Commons))

De britiske vælgere har straffet premierminister Theresa May og Det Konservative Parti hårdt for endnu ikke at have fundet en løsning på brexit.

Partiet har således fået en stor vælgerlussing ved torsdagens lokalvalg i England. Her skulle der vælges lokalpolitikere til mere end 8000 pladser i bystyrerne rundt om i England.

Theresa Mays konservative parti har mistet 1334 pladser, beretter BBC. Labour havde håbet på at gå frem, men mister 82 pladser, mens de EU-positive liberaldemokrater kan glæde sig over 703 nye pladser i bystyrerne, skriver det britiske medie, efter de sidste stemmer her til aften er talt op.

Resultatet er ildevarslende for de to store partier forud for europaparlamentsvalget. Det afholdes i Storbritannien 23. maj.

Den konservative premierminister, Theresa May, erkender, at lokalvalget har været "rigtig vanskeligt" for partiet.

Hun tager resultatet som et tegn på, at de britiske politikere hurtigst muligt skal finde en løsning på den fastlåste brexit-situation.

- Det er en vanskelig tid for vores parti. Det er valgresultatet et tegn på. Der er blevet leveret en klar besked til både os og til Labour: Kom i gang med at få gennemført brexit, siger May ifølge Reuters.

May holder for tiden møder med oppositionspartiet Labour om brexit.

Det er usædvanligt i britisk politik, at de to store partier på den måde samarbejder. Det er dog blevet nødvendigt, efter at det endnu ikke er lykkedes at få stemt en brexitaftale gennem i det britiske parlament.

Brexit er indtil videre blevet udskudt indtil senest den 31. oktober.

/ritzau/DR Nyheder

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter