Valutafond til grækerne: I kan ikke få henstand

Hvis ikke Den Internationale Valutafond får sine penge fra Grækenland 30. juni, er den gal, lyder det fra fondens chef.

Den græske premierminister, Alexis Tsipras, beskylder landets kreditorer for at være for fokuseret på pensionerne. (Foto: ANGELOS TZORTZINIS © Scanpix)

Chefen for Den Internationale Valutafond, Christine Lagarde, afviser kort før et skæbnemøde i Luxembourg alle forlydender om, at Grækenland vil kunne vente med at betale de knap 1,6 milliarder euro, der skal falde 30. juni.

- Der bliver ikke tale om henstand. Ikke noget med en eller to måneders forsinkelse, sådan som jeg har hørt det nævnt. Pengene skal falde 30. juni, siger Lagarde til franske AFP.

Udtalelserne falder efter et møde mellem Lagarde og Luxembourgs finansminister, Pierre Gramegna, få timer inden de 19 eurolandes finansministre samles andetsteds i Luxembourg i forsøg på at løsne op for de fastlåste forhandlinger om Grækenland.

Merkel: Stræk jer lidt længere

- Grækenland vil have misligholdt sit lån hos Den Internationale Valutafond, landet vil være bagud med sine betalinger. Jeg håber ikke, det sker. Det gør jeg virkelig ikke, siger Lagarde ifølge Reuters.

Blandt andre den tyske forbundskansler, Angela Merkel, forsøger  igen at formå den græske regering til at strække sig lidt længere for at indgå en aftale om nye reformer til gengæld for at få udbetalt en ny lånerate.

Har stirret sig blinde på pensioner

Samtidig langer den græske premierminister, Alexis Tsipras, i et indlæg i den tyske avis Tagesspiegel igen ud mod Grækenlands kreditorer, som, han mener, har stirret sig blinde på de græske pensioner og udbreder løgne om, at tyskerne betaler for græske pensioner.

- Jeg er stadig overbevist om, at hvor der er vilje, er der også en vej, siger kansler Angela Merkel i en tale til den tyske forbundsdag forud for et møde i eftermiddag blandt de 19 eurolandes finansministre i Luxembourg.

/ritzau/

Facebook
Twitter