Vatikanet åbner to grave i 36 år gammel drabssag

Kirkegård ved Peterskirken er i søgelyset efter et tip i en sag om en forsvunden teenage-pige.

Demonstranter har flere gange forsøgt at få Vatikanet og myndighederne til at optrappe efterforskningen af en 36 år gammel drabssag. (Foto: AFP PHOTO / FILIPPO MONTEFORTE © Ritzau Scanpix)

Vatikanet har givet ordre til, at to grave skal graves op, efter et anonymt tip om, at gravene kan indeholde de jordiske rester af en teenager, der forsvandt for 36 år siden.

Emanuela Orlandi, datter af en ansat i Vatikanet, blev sidst set, da hun som 15-årig forlod en musiktime. Der har i årtier været en række forskellige teorier om hendes død i omløb - ikke mindst om hvor hendes lig er begravet.

Hendes bror Pietro, som utrætteligt har kæmpet for at få Vatikanet til undersøge hendes forsvinden, vil have repræsentanter på stedet, når gravene åbnes på Campo Santo Teutonico, Vatikanets tyske kirkegård.

Gravene åbnes, fordi familiens advokat har modtaget et tip i form af et foto af gravstedet, hvor der står en figur af en engel øverst.

- Se der, hvor englen peger, hedder det slet og ret.

Den lille kirkegård er en del af Peterskirken, som ikke er tilgængelig for turister.

To prinsesser er begravet i de to grave, der skal åbnes. Gravene er fra 1836 og 1840.

De fundne ligrester bliver undersøgt af en retsmediciner og og en antropolog. De endelige resultater af dna-prøver ventes dog først at foreligge om to måneder.

/ritzau/

Facebook
Twitter